DOLAR 32,5978 0.33%
EURO 35,0243 0.13%
ALTIN 2.451,290,63
BITCOIN 20957490,10%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kalın Rum tarafını uyardı

Kalın Rum tarafını uyardı

ABONE OL
08 Mart 2018 13:36
Kalın Rum tarafını uyardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kalın: Doğu Akdeniz’de petrol aramalarıyla ilgili kurulan bir rejim ve düzen, hem KKTC, hem de Güney Kıbrıs’ın ortak bir çalışmayla, petrol arama faaliyetleri yapması yönünde baştan beri ortaya konulan bir prensip var. Rum tarafı bu ilkeyi sıkça ihlal ediyor
Türkiye Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, düzenlediği basın toplantısında Doğu Akdeniz’de petrol aramalarıyla ilgili kurulan bir rejim ve düzenin olduğunu, hem KKTC, hem de Güney Kıbrıs’ın ortak bir çalışmayla, petrol arama faaliyetleri yapması yönünde baştan beri ortaya konulan bir prensip bulunduğunu, Rum tarafının bu ilkeyi sıkça ihlal ettiğini belirtti.
İbrahim Kalın, Doğu Akdeniz’deki petrol aramaları konusunda ABD’nin yola çıkardığı gemiye Türkiye’nin de eşlik ettiği iddialarının hatırlatılması üzerine, onlara ait bölgelerle ilgili bir sorunun olmadığını dile getiren Kalın, şöyle devam etti:
“Bizim tespit ettiğimiz kendi münhasır bölgelerimize çakıştığımız yerler var. Buralarda bir hukuksuzluk, ihlal olduğu zaman her zaman her yönden devreye girdik. Bundan sonra da bu ilkemiz değişmeyecek. Arama gemisinin oraya gelmesi meselesiyle ilgili bir sürecin ilerlediğini biliyoruz ama 6. filo henüz oraya gelmiş değil. Bunun henüz intikali gerçekleşmiş değil. Bu çerçevede bizim girişimlerimiz devam ediyor.
Bir çağrı yapmak isterim; gelin Doğu Akdeniz’i bir çatışma ve ihtilaf bölgesi değil, bir uzlaşı ve ortak fayda bölgesi haline getirelim. Bunun için Kıbrıs’ta Türk tarafı ile Rum tarafı bu çizdiğimiz çerçevede ortak bir çalışma yapsınlar, biz de Türkiye olarak buna destek verelim. Bunun içerisinde Yunanistan olabilir, başka ülkeler olabilir, bununla ilgili bizim bir sorunumuz yok ama egemenlik haklarını ihlal edecek şekilde birtakım gayri kanuni yollardan oralarda arama çalışmalarına girerseniz bunun tabii ki sonuçları olur ve Türkiye de gerekli adımları atmaktan hiçbir zaman çekinmez.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.