DOLAR 32,3325 0.24%
EURO 35,0742 -0.18%
ALTIN 2.281,570,18
BITCOIN 22826111,81%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kamil ÖZKALOĞLU;   20 TEMMUZ ÖNCESİ VE SONRASI (1)

Kamil ÖZKALOĞLU; 20 TEMMUZ ÖNCESİ VE SONRASI (1)

ABONE OL
06 Ağustos 2019 07:25
Kamil ÖZKALOĞLU;   20 TEMMUZ ÖNCESİ VE SONRASI (1)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tam 82 yıl süreyle dünyanın en acımasız, en gaddar, bir numaralı sömürgeci emperyalist ülkesi İngiltere’nin koloni yönetimi altında yaşamış bir halktır Kıbrıs Türk halkı.

Bu İngiliz Koloni döneminde; Ayrımcılığın acılarını yaşadık, baskı gördük, işsiz, aşsız bırakıldık, dışlandık. Hor görüldük, aşağılandık, haksızlığa uğradık, izole edildik. Asimilasyona tabi tutulduk, göçe zorlandık, defalarca göç yaşadık.

82 yıllık sömürge döneminin 70 yılını, kendi kaderi ile baş başa, savunmasız, himayesiz, desteksiz geçirmiş, Sömürge yönetimine ve Rumların ENOSİS saldırılarına karşı direnişini sadece kendi kıt olanakları ile sürdürmüş Kıbrıs Türk’ü.

Bayrak yasaklı, milli duyguları bastırılmaya çalışılmış, Atatürk’ün adı bile yasaklı…

Ama bu yasakların tümü sadece Türklere yönelikti. Rumlar ise serbest.

O 82 yıl çok zor geçti…

1960-1963 YILLARI

1960’ta anlaşmalar oldu, tüm dünyanın çok kısa bir dönemde tanıdığı bir devletin eşit ortağı olduk. Barış ve huzur bulduk, baskılardan, dışlanmışlıktan, hor görülmekten, aşağılanmaktan, izole edilmekten kısacası sömürünün kolonisi olmaktan kurtulduk derken;

Heyhat! O coşku, o heyecan, o mutluluk sadece 3 yıl sürebildi.

İngiliz müstemlekesi olmaktan kurtulmuşuz gerçi ama müstemleke olmaktan kurtulamadığımızı acı acı öğrenmeye başladık. Meğer Müstemlekesi olmaktan kurtulan sadece Rumlarmış. Kıbrıs Türklerinin kaderinde ise Rumların müstemlekesi olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmak varmış…

1963-1974 YILLARI

21 Aralık 1963’ten sonra Saldırılar, katliamlar, ölümler peş peşe geldi.

11 yıl süreyle yaşadıklarımız 82 yıllık sömürge döneminden kat kat daha zordu.

Bu 11 yılda Rum önce, Kıbrıs Cumhuriyetini darbeyle, silâh zoruyla, Kuruluş anlaşmalarına ve Anayasaya aykırı olarak işgal etti.

Silah zoruyla devletten atıldık, binlerce devlet çalışanımız bir sabah kendini sokakta, işsiz ve aşsız buldu. Ne eşitliğimiz kaldı ne hakkımız ne de hukukumuz. Gettolara hapsedildik, en acımasız, en insafsız ambargolarla karşılaştık. Dünyayla ilişkimiz kesildi. Ölümü gördük, katliamı yaşadık. Toplu mezarlardan, canlı canlı gömülen, 16 günlük bebeleri, 80’lik dedeleri çıkardık.
Ölümleri, acıları, göçleri sadece Kıbrıs Türk Halkı yaşadı.

Peki ama neden?

Çünkü Rumlar ENOSİS için her türlü insanlık dışı saldırıyı gerçekleştirmekte azimlidirler…

Çünkü ırkçılık, şovenizm ve faşizm Rumların ruhuna işlemiş. Faşist Yunanistan, kurulduğu günden günümüze kadar hep yayılmacılık politikası izlemiş ve topraklarını genişletmiştir…

11 yıl süren açık hava hapisliğimiz süresince; Kıbrıs Türkleri insanlık dışı ambargo ve izolasyonlar altında baskı ve zulüm görürken, dünyadan tecrit edilmiş olarak yaşarken; O yüce değerlere sahip Avrupa ortalarda yoktu, barış, özgürlük ve demokrasi havarisi ABD ortalarda yoktu.
Bugün, Kıbrıs Türklerinin devletini tasfiye edip Türkleri yeniden, bu sefer Rum kolonisi yapmak için içimizdeki işbirlikçi ve devşirmelerine maddi, manevi her türlü desteği veren AB ülkeleri yoktu.
186 nolu kararı ile; eli kanlı, tereddüt etmeden katliam gerçekleştiren, yollardan, tarlalardan insanları toplayıp sadece Türk oldukları için en acımasız yöntemlerle katleden Rumlar yanında yer alarak Rumların yarattıkları statükoyu tanımak suretiyle mazlum ve günahsız Türkleri cezalandıran Birleşmiş Milletler de ellerini Türk kanına bulamıştır.

Çok zorlu geçen 11 yılın sonunda Rum, kararını vermiş, Kıbrıs Türkü’ne son darbeyi indirecek, Türkleri topluca imha edecek, kalanları da baskı ve şiddet altında bezdirip adayı terk etmesini sağlayacak (Girit’te olduğu gibi), sonra da ENOSİS’i ilan edecekti.

Bu amaçla İFESTOS74 Katliam Planını titizlikle hazırladılar ve 15 Temmuz sabahı bu imha planı yürürlüğe kondu.

Rum Şovenler önce, Enosis’i zaman içinde gerçekleştirmeyi tercih eden komünist Rumlara saldırdı, sonra da gerçek hedefleri olan Türklere.

Ölümleri, acıları, göçleri yine Kıbrıs Türk Halkı yaşadı.

Peki, ama neden?

Çünkü Rumlar ENOSİS için her türlü insanlık dışı saldırıyı gerçekleştirmekte azimlidirler…

Çünkü ırkçılık, şovenizm ve faşizm Rumların ruhuna işlemiş. (Devam Edecek)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.