DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2072636-1,45%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kamil ÖZKALOĞLU;   24 Kasın Öğretmenler Günü

Kamil ÖZKALOĞLU; 24 Kasın Öğretmenler Günü

ABONE OL
26 Kasım 2018 10:17
Kamil ÖZKALOĞLU;   24 Kasın Öğretmenler Günü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

24 Kasım, fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür.
TÜRKLERİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ
1981’den beri, her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.
24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi’nin yayınlanması ile resmileşmişti.
O gün bugündür Kıbrıs Türkleri de 24 Kasım’ı “Öğretmenler Günü” olarak kutlamaktadır. Fedakâr Kıbrıs Türk öğretmeni, Kıbrıs Türklerinin Milli Mücadelesinin her kademedeki katkıları yadsınamaz bir gerçek olarak Kıbrıs Türk Mücadele Tarihine altın harflerle nakşedilmiştir.
Eğer bugün, halk mertebesine erişmiş olma ve sahip olduğumuz devlet (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) nedeni ile Kıbrıs Türkleri ile benzer savaşımı sürdüren toplumların imrenerek izledikleri bir konumda isek; Bunda fedakâr Kıbrıs Türk Öğretmeninin büyük katkısı ve payı vardır.
Öğretmenlerimiz vahşi Rum saldırılarına karşı direnerek bir öğretmenin mücadelesinin sadece eğitim düzeyi yüksek bir halk yaratmak ve milli değerlere sahip gençler yetiştirmek olmadığını; ayni zamanda gerektiğinde Vatan için, Bayrak için ve Kıbrıs Türklerinin bağımsızlık ve egemenliği için kahramanca savaşmak gerekliliği konusunda da öğrencilerine ve halkına örnek olmuştur…
Bugün az sayıda olsa da bu düşünce ve bilinçte olan öğretmenlerimiz vardır. Ancak bir önceki öğretmen neslinin kan pahasına, can pahasına halkına kazandırdığı hakları, devleti, egemenliği Kıbrıs Türk Halkının elinden almak için her türlü melânete başvurmaktan geri kalmayan öğretmen müsvetteleri de vardır. Daha da ileri giderek Kıbrıs Türklerine karşı düşmanca saldırılarda bulunarak şoven bir tavır sergilemektedirler.
DÜNYADA ÖĞRETMENLER GÜNÜ
Öğretmenlik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Dünya Öğretmenler Günü pek çok ülkede 1994’ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle kutlanıyor.
5 Ekim günü, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetler arası Özel Konferansı”nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”’ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür.
Kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir.
Gelin görün ki; bizim öğretmen kuruluşlarımız Halkımıza karşı sürdürdükleri düşmanca tavırlarının sonucu, 24 Kasım’ı “Öğretmenler günü” olarak kutlamayı ret etmektedirler. Onlar Türklerin değil, mensubu oldukları toplumun öğretmenler gününü kutlamayı tercih ediyorlar…
Kıbrıs Türk kimliğini yitirmemiş öğretmenlerimizi gönülden kutlarım.
Tüm Kıbrıs Türk halkının Öğretmenler Günü kutlu olsun…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.