DOLAR 32,3444 0.25%
EURO 35,1091 -0.15%
ALTIN 2.307,281,32
BITCOIN 22910033,30%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kamil ÖZKALOĞLU;  Başını Alıp Gidenler

Kamil ÖZKALOĞLU; Başını Alıp Gidenler

ABONE OL
17 Temmuz 2020 13:25
Kamil ÖZKALOĞLU;  Başını Alıp Gidenler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Annan Planı önümüze düşende, aramızdan başını alıp giden çok olmuştu…Aldanarak güzel sözlere, iddialı vaatlere…Ama Emperyalizmin zaferi kısa sürdü.
24 Nisan Referandumundan sonra aldatıldığını anlayan halkımız dönüş yapmaya başladı. Dereler doğal yatağına yöneldi.
Bugün, 24 Nisan sonuçları tamamen ters-yüz olmuş, hatta daha da olumluya doğru gidiş var.Buna karşın, hâlâ yalanlara dayalı mesnetsiz ihaneti inatla sürdürenler de vardır tabii ki, hala Türk kimliğini inkâr ederek Kıbrıslılık saçmalığında direnenler de vardır, olacak da, Rum’un katırı olmayı onur sayanlar hâlâ var.
UNDP’nin, USAİD’in ve benzer kuruluşların paralarına tenezzül edip Kıbrıs Türk Ulusal davasını unutanlar da olabilir. Bugün kanıtları ile açığa çıktı artık, dağıtılan paraların kimsenin kara gözü kara kaşı için dağıtılmadığı. Anlaşıldı artık Amerikalının, İngiliz’in, Avrupalının o paraları sadece kendi çıkarları için dağıttığı. O paraları alanlara da birkaç kuruşluk menfaat dışında sadece haysiyetsizlik kaldı…Ama Türklük onur ve gururunu her şeyin üstünde tutan, Kıbrıs Türk Halkının toplu çıkarlarına gönül vermiş, kişisel çıkar düşünmeyenler arasından hiç kimseyi satın alamadı emperyalizm.
Davamız her gün biraz daha güçlenmekte, devletimize, egemenliğimize ve anavatanla olan bağlarımıza verilen destek artarak sürüyor. Dünkü basından öğrendik, meğer tek tük de olsa aramızdan başını alıp gidenler bugün de varmış.
Sevgili Nil Burak’ın müziğini yaptığı bir şarkı var. Hani sözleri Cem Karaca’ya aittir. Her dinlediğimde, o dizelerde, Kahraman Kıbrıs Türk Halkının yokluk içinde, Emperyalizme karşı gerçekleştirdiği o efsane direnişi anlatan bir şeyler bulurum:
“Ben suyumu kazandım da içtim ekmeğimi böldüm de yedim alkışı duydum, ihaneti gördüm sesim de oldu sessizliğim de seviştiğim de oldu benim.”
Var, sen de başını alıp git kardeşim.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.