DOLAR 32,3480 0.29%
EURO 35,1001 -0.12%
ALTIN 2.307,631,34
BITCOIN 22886123,32%
Lefkoşa
°

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kamil ÖZKALOĞLU;   “Birleşik Kıbrıs” bizim çözümümüz değil

Kamil ÖZKALOĞLU; “Birleşik Kıbrıs” bizim çözümümüz değil

ABONE OL
10 Haziran 2020 12:13
Kamil ÖZKALOĞLU;   “Birleşik Kıbrıs” bizim çözümümüz değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti varken, bütün kurumları ile varlığını sürdürürken, dünyada bizimle benzer mücadeleyi sürdüren toplumların özendiği bir konumda iken, bizi temsil ettiği iddiasında olanların bu devleti ortadan kaldırmak için gösterdikleri çaba ve bu uğurda verdikleri tavizler onlar için büyük bir ihanet olduğu kadar; onları bizim temsilcimiz yapanların da gerekçeleri her ne olursa olsun büyük bir ayıbıdır.
Anayasamızın hiçbir yerinde federasyon kelimesi dahi yoktur. Hal bu iken Kıbrıs Türk halkına “Federasyon”u çözüm olarak dayatmanın ne mantığı vardır ne de herhangi bir gerekçesi. Anayasamız, yönetenlere “Cumhuriyetimizi korumayı ve yüceltmeyi” emretmektedir. Anayasamızın açık hükümlerine karşın bizi yönetme ve temsil etme iddiasında olanların Cumhuriyetimizin varlığı karşısında taraf olmaları asla kabul edilemez. Anayasamızda Cumhuriyetimizi ve varlığımızı korumakla yükümlü olan ve Cumhuriyet aleyhine faaliyette bulunanları yargılayacak ve cezalandıracak kurumlar vardır. Ne yazık ki o kurumlar da işgal altındadır.

Açıkçası Yüce Atatürk’ün Gençliğe Seslenişi’nde belirttiği koşulları birebir yaşamaktayız.
“BİRİNCİ GÖREVİMİZ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE, EGEMENLİĞİMİZE VE CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKMAKTIR” diyen Yüce Atatürk’ün bu ışık tutan söylemine uygun olarak en kısa sürede örgütlenip hareket belirleyeceğimize olan inancım tamdır. Ben her zaman söylüyorum; Kıbrıs Türk Halkının varlığı, geleceği ve çıkarları uğruna savaşım vermeye ant içmiş olan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığında olanlar olarak bizim şu an için açıkça destekleyeceğimiz, bizim ülkümüzü benimsemiş herhangi bir parti yoktur. Ama bizim her zaman için değişmeyen, uğrunda mücadele sürdürmüş, şehitler vermiş kahraman gazilere sahip olmuş bir davamız vardır. Bu dava uğruna mücadele etmeyi yaşamımızın son demine kadar sürdüreceğiz. Hiçbir hesap kitap yapmadan, geçmişi bilerek ama asla sorgulamadan; bugün bizimle ayni davaya baş koymuş olanlarla yolumuza devam edeceğiz.
“FEDERASYON” veya “BİRLEŞİK KIBRIS” bizim çözümümüz değildir. Biz yorumlarımızı ve faaliyetlerimizi, nasıl bir “FEDERASYON” olması gerektiği yönünde değil, kendi devletimizin yönetiminde, kendi bayrağımızın gölgesinde, kendi toprağımızda nasıl özgür, mutlu, güvenli ve refah içinde yaşayacağımız yönünde yapacağız. Bizim yol göstericimiz önce Yüce Atatürk, sonra da Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf R. Denktaş’tır. Onları saygı ve hürmetle anıyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.