DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0836 -0.14%
ALTIN 2.301,511,07
BITCOIN 22767660,56%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kamil ÖZKALOĞLU;   FEDERASYON

Kamil ÖZKALOĞLU; FEDERASYON

ABONE OL
29 Mayıs 2020 08:38
Kamil ÖZKALOĞLU;   FEDERASYON
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün FEDERASYON, Kıbrıs Türk Halkına bir çözüm modeli olarak dayatılmaktadır.

Sömürgeci emperyalist güçler tarafından dayatılmaktadır, BM, AB, ABD tarafından dayatılmaktadır, Hıristiyan Kulüpleri tarafından dayatılmaktadır, en acısı da yukarıda saydığımız güçlerin çıkarlarına hizmet eden aramızdaki işbirlikçileri tarafından dayatılmaktadır.

Dayatmalarını şu gerekçelerle sürdürüyorlar:

“Federasyonu çözüm olarak ilk öneren Türklerdir.”

Doğrudur, uzun yıllar önce Federasyonu ilk öneren Kıbrıs Türk görüşmecisidir. Ancak bu öneri yapıldığı zaman Kıbrıs Türkleri nasıl bir konumdaydı? Bir toplum, hatta bir azınlık konumunda idi. Ve Federasyon,Kıbrıs Türklerinin siyasi konumunu yükseltmekte idi. Şimdi ise federasyonu çözüm olarak kabul etmek; Kıbrıs Türk Halkının siyasi konumunu yeniden toplum düzeyine indirgeyecektir. Bugüne kadar hiçbir halkın devletini tasfiye ederek toplum düzeyine hatta ne olduğu belirsiz bir federasyonun ünitesi düzeyine dönmeyi kabullendiği görülmemiştir. Kıbrıs Türkleri de bunu kabul etmemeli, etmeyecektir.

Doğrudur, Dünya Kıbrıs’ta Federasyon istiyor…

İstiyorlarsa; bunu Kıbrıs Türklerinin kara gözü, kara kaşı için değil, sadece kendi çıkarları için istiyorlar.

İstiyor da; soruyorum, ne hakla?

Hangi halk; varlığını, geleceğini, egemenliğini, ulusal değerlerini, inançlarını, insanca yaşama hakkını ve kendi kaderini tayin hakkını başkalarının (Her kim ve ne olursa olsun) kararlarına feda edebilir?

Kimdir bu dünya dedikleri?

Ne BM, ne AB, ne ABD ne de diğer sömürgeci ülkeler; hiçbir ülke için ve özellikle de KKTC’nin veya Kıbrıs Türklerinin çıkarı, varlığı ve geleceği için uğraşan yardımsever melekler falan değildir. Sadece sömürü için, sadece kendi ülkelerinin çıkarları ve sadece kendi halklarının çıkarları, refah ve geleceği için her türlü insanlık ayıbına ve zulme başvurabilecek kadar gözleri kararmış bir güruhlar topluluğundan başka bir değer yargısına sahip değillerdir. Sömürecekleri ülke ve toplumlara satmaya çalıştıkları değerler, sadece kendi halklarına layık gördükleri değerlerdir… Bunun için, Vietnam’a, Afganistan’a, Irak’a insanlık değerlerini bir kenara atarak bombalarını yağdırıp milyonlarca insanın ölümüne neden oldular…

Bunun için, Arap Baharı diyerek Kuzey Afrika’yı, Suriye’yi Irak’ı kan gölüne çevirdiler.

Bunun için, dünyadaki devlet sayısı bin olursa; dünyayı daha kolay yönetiriz diyorlar. Devlet sayısı bin olacak ama sömürgeci emperyalist ülkeler bölünmeyecek kendi halklarının refahını korumak için, gelişmekte olan, az gelişmiş ve gelişmemiş ülkeler bölünecek, onların yeraltı kaynakları ve değerli malları çalınacak. Onların alın teri çalınacak. Onların kanı akacak. Böylece, kolayca yönetilebilir duruma gelecek.

Ulus-Devlete karşıdırlar sömürülecek ülkelerdeki Ulus-Devletler birer birer Ulus olma kriterlerini yitirecekler ama Sömürgeci emperyalist ülkeler varlıklarını Ulus-Devlet olarak sürdürecekler…

İşte bize satmaya çalıştıkları beş para etmez ülkeler ve yüce değerleri…

Bu gerçeklere uyan davranışlarına her gün tanık olmuyor muyuz?

Bakın Yıllarca Kıbrıs Türklerini silah zoru ile yıkmaya çalıştılar ama başaramadılar…

1974’ten itibaren taktik değiştirdiler. O gün bu gündür, Kıbrıs Türklerini Propaganda ve soğuk savaş yöntemi ile parçalayıp Enosis emellerine erişme yöntemini seçtiler.

Yıllarca içimizden seçtikleri zayıf insanları Avrupa’nın ve ABD’nin en güzel şehirlerinin en lüks otellerinde ağırlayarak beyinlerini yıkadılar.

Uçak parası caba, otel parası yok, ceplerine de bolca harçlık konulan bu zayıf insanlar defalarca bu beyin yıkama operasyonundan geçtikten sonra bir Türk düşmanı, Türkiye düşmanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti düşmanı ve kimlik sorunları yaşayan işbirlikçiler olarak aramıza gönderildiler…

İşte bize dayattıkları ve çözüm olarak kabullenmemizi istedikleri federasyon bu… Yöntemleri bunlar…

Bugün eğer dünya gündeminde isek bunun bir tek nedeni vardır; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’imizin VARLIĞI VE GURURLA YAŞATILMASIDIR. Eğer menhus hedeflerine ulaşıp Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tasfiye ederek ortadan kaldırırlarsa; artık dünya gündeminde değil, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin iç meselesi oluruz. Bu da kısa sürede Kıbrıs’tan Türklerin yok olmasını getirecektir.

İşte o zaman, bugünün işbirlikçileri kına yakacaklar. Tabii Kıbrıs’ta bulunabilirler veya hayattaysalar…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.