DOLAR 32,3898 0.2%
EURO 35,0736 -0.11%
ALTIN 2.325,190,26
BITCOIN 2261791-1,64%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kamil ÖZKALOĞLU;  Gerçek Kıbrıslılar

Kamil ÖZKALOĞLU; Gerçek Kıbrıslılar

ABONE OL
22 Kasım 2018 10:37
Kamil ÖZKALOĞLU;  Gerçek Kıbrıslılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1958 yılında Guinea’nın katılımıyla Birleşmiş Milletler(BM) üye sayısı 82 olmuştu. 1959 yılında BM’ye üye katılımı olmadı. 1960 yılında BM’ye üye kabul edilen ülkeler arasında Kıbrıs Cumhuriyeti de vardı.
24 Ağustos, 1960’ta ABD’nin BM’deki daimi temsilcisi Cabot Lodge, BM’de yaptığı konuşmada: Kıbrıs Cumhuriyeti’nin BM’ye kabulünü memnuniyetle karşıladığını ve Kıbrıs’ta yeni bir “MİLLET”in doğduğunu söylemişti.
Anlayacağınız daha o günlerde ortaya atılmıştı “KIBRISLI MİLLETİ” safsatası.O günlerde planlamıştı sömürgeci emperyalist ülkeler bu yolla sürdürecekleri probaganda ile Kıbrıs Türklerinin başına çorap örmeyi…
Cabot Lodge’ın BM’deki bu konuşmasından sonra Güney’deki komşularımız olaya şiddetle tepki göstermişlerdi.Güney’deki tüm kuruluşlar Cabot Lodge’a, ABD’ye ve BM’ye protesto telgrafları gönderip “Yeni bir millet doğduğu” fikrini ret ederek Kıbrıs’ın Yunan karakterinden ayrılmayacağını haykırmışlardı.
Adanın kuzeyinden çıt bile çıkmadı.
Rumlar bu kadarla da yetinmediler. Bazı liderleri çizmeyi aşarak “Gerçek Kıbrıslılar adada yaşayan eşeklerdir.” görüşünü beyan ettiler.
Kıbrıslılık safsatası o gün bugündür sürdürülüyor.
Rumlar halâ Helen karakterini savunuyorlar…
Ama Kuzey’deki belli bir kesim Kıbrıslılığı adeta benimsedi. Gerçek Kıbrıslı olduklarını gururla savunuyorlar. Ne Türkiye’nin ne de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin milli günlerini görsel ve yazılı medyalarında asla kutlamıyorlar. Ama Kıbrıslılığı asla kabul etmemiş olan Rumlarla ortak stratejiler belirleyerek Türkiye’ye, Kıbrıs Türklerine ve her türlü yolla nemalandıkları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığına düşmanca saldırıyorlar. Yazılı medyalarında bazı cesur! kalemlerinin Türk olmadığını veya kendilerine Türk denildiği zaman mahvolduklarını açıkladıkları da yadsınamaz bir gerçektir.
Biz Türk’üz diyemiyorlar, onun yerine Kıbrıslı olduklarını savunuyorlar.
Sanki insanlar hem Kıbrıslı hem de Türk olamazlarmış gibi bu abuk sabuk iddiayı sürdürüyorlar…
BM’nin 1958’de 82 olan üye sayısı bugün 193.
1958’den sonra 111 devlet daha egemenliğine kavuşarak BM üyesi oldu.
Bu hızlı artışın en büyük nedeni de yürümeyen Federasyonların parçalanmasıdır.
Demek oluyor ki dünyadaki Federasyonlar birer birer yıkılıp parçalanıken sömürgeci emperyalizm Birleşik Kıbrıs’ta Federasyon’u çözüm olarak adeta dayatıyor.
Rumlar Federasyon’u hiçbir zaman samimi olarak kabul etmediler. Sadece bazıları kendilerinin hükümran olacağı ve önü ‘ENOSİS’e açık bir Federasyonu kabul ediyorlar.
Bizde ise sadece kendilerini gerçek Kıbrıslı sayanlarla onlara körükörüne inanmışlar Federasyon savunucusudur.
1974 Barış Harekâtı öncesinde Kıbrıs birleşik durumda idi. Kıbrıs Türkleri ile Rumlar en acı günlerini 1974 öncesinde yaşadı.
1974 öncesinde katliamları gördük insanlarımızın sadece Türk oldukları için yollardan toplanıp vahşice şehit edildiklerini gördük, savunmasız köylerimizin basılarak kadınlarımızın, yaşlılarımızın, çocuklarımızın şehit edildiğini gördük köylerimizin yakılıp, yıkılıp talan edilerek coğrafyadan silindiğini gördük…
1974’ten bu yana 44 yıldır bu adada tam bir barış ortamı sürüyor.
Şimdi yeniden birleşik Kıbrıs’ta ayni acıları tekrar yaşamamızı istiyorlar.
Hayır, hayır, hayır…
Kıbrıs’ta Kıbrıs Türklerinin varlığının ve geleceğinin tek güvencesi KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURIYETI’NIN VARLIĞI VE BEKASIDIR…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.