DOLAR 32,3462 0.27%
EURO 35,1450 0.01%
ALTIN 2.312,101,53
BITCOIN 22908352,70%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kamil ÖZKALOĞLU;  İbret Dolu Günler

Kamil ÖZKALOĞLU; İbret Dolu Günler

ABONE OL
13 Şubat 2020 13:33
Kamil ÖZKALOĞLU;  İbret Dolu Günler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günlerden Salı, 31 Aralık 1963. Dünya, yeni yılı karşılamak için coşku ve sevinç ile harıl harıl çalışıyor. Hazırlıklar sın aşamasında.
Aralık ayının son günleri hep Kıyamet günü söylentileri ve kehanetleri ile anılır.
5-6 milyar nüfuslu dünyanın acaba kaçta kaçı Kıbrıs’ta Türkler için 10 gündür Kıyamet Günlerinin yaşandığının farkında? Acaba dünya ülkelerinin kaç tanesi Kıbrıs’ta son 10 gün içinde 133 Kıbrıs Türk’ünün sadece Türk oldukları için enosis uğruna hunharca katledildiğinin farkında? Hiçbir dünya ülkesi Kıbrıs’ta Türklere karşı uygulanan katliamlara tepki göstermediğine göre bunu nasıl yorumlamalı? Kıbrıs’ta 10 gündür bir vahşet yaşanıyor, Batı emperyalizmi, BM, Avrupa, ABD ve benzerleri, gururla savundukları o yüce değerlerini çöpe atmışlar.
Uluslar arası yasaları çiğneyenin, BM sözleşmesini ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin varlığını sağlayan uluslar arası andlaşmaları ve Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasasını yok sayanın, vuranın, öldürenin, katliam yapanın, Kıbrıs Türklerini Kıbrıs Cuhuriyeti’nden silah zoru ile atanların, gözgöre göre bir insanlık ayıbına imza atan, Kıbrıs Türklerine etnik temizlik’ uygulayan Rumların yanlarında saflarını almışlar. Bu hayasızca kararları nedeniyle; o gün bugündür, Batı emperyalizmi, BM, Avrupa, ABD ve benzerlerinin de bir kez daha elleri kana bulanmış, Kıbrıs’ta yaşanmış insanlık dramının ve insanlık ayıbının ortağı olmuşlardır.
Bu gerçekleri asla unutmamalı ve atacağımız her adımı bu gerçeklerin bilincinde olarak atmalıyız. Günlerden Salı, 31 Aralık 1963. Tarih, bugün gerçekleşen olayların bazılarını şöyle sıralamakta:
* Rum–Yunan ikilisi Türklere 3 şart dayattı: Kıbrıs Türklerine yönelik Rum–Yunan saldırıları sürdü. Ada’nın her yanından kan ve ölüm haberleri geldi. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanı olan Kipriyanu, devletin yıkılmış olmasına karşın, aynı sıfatla bir basın toplantısı düzenleyerek, sorunun çözülmesi için Türklerden kabul etmesini istedikleri üç şartı ileri sürdü: 1. Çoğunluğun idare etmesi kabul edilecektir, 2. Azınlık hakları teminat altına alınacaktır, 3. Garanti ve ittifak antlaşmaları feshedilecektir.
* Kıbrıs’ta Rum–Yunan tezi ile saldırılarını destekleyen Sovyetler Birliği Türkiye’yi protesto etti. (Ne kadar ilginç bir protesto? Sovyetler Birliği Katliama uğrayan tarafı protesto ediyor.)
* Rum–Yunan barbarlığı dünya basınında: Rum– Yunan ikilisinin gerçekleştirdiği vahşet ve barbarlık, 31 Aralık 1963 günü dünya basınında şöyle duyuruldu: İngiliz Guardian gazetesi: “Kıbrıs’taki Ateşkes bugün yine ihlal edildi. Küçük Kaymaklı’daki Türk evleri, buradan uzaklaşan Türklerin geri dönmesi hazırlıkları yapılırken Rumlar tarafından ateşe verildi. Cumhurbaşkanı Makarios’a, bir Rum yer altı örgütünün Kıbrıslı Rumları silahlandırdığı ve saldırı hareketini planladığı söylentilerinin doğru olup olmadığını sordum. Bana verdiği yanıt şöyleydi. “Evet, tamamıyla doğrudur” Guardian gazetesi muhabiri Michael Wall… Daily Mirror (Londra): “Sandys Türk evlerinin yanışını gördü. Yangından önce Türk evleri Rum soyguncular tarafından soyuldu.” Daily Herald (Londra): *Bir Terör Gecesinde Sessiz Bir Köyden Adam, Kadın Ve Çocuklardan Oluşan 350 Kişilik Bir Grup Yok Oldu. “Bugün bu utanç köyünde bu güzel Ada’yı bozguna uğratan Rum–Türk düşmanlığının korkunç kanıtıyla karşılaştım. Lefkoşa’dan 13 mil uzaklıktaki Girne’nin sahil yolunun kucakladığı bu yerde, taştan yapılmış evlerde birkaç gün önce 1000 kişi yaşamaktaydı. Sonra bir terör gecesinde adam, kadın ve çocuklardan oluşan 350 kişi ortadan kayboldu. Hepsi de Türk’tü. Bugün bu esrarlı olayı araştırmak üzere bu köye ulaşan iki İngiliz muhabirden biri ben oldum. Tozlu köy yolunda oyun oynayan aç ve yorgun çocuklarla karşılaştım. Kapı aralıklarından kadın ve adamlar şüpheli bakışlarla beni izliyorlardı. Türklerin nerede olduklarını sorduğumda kadınlar bakışlarını başka tarafa çevirdiler, adamlar ise ayaklarını yere sürterek ‘Bilmiyoruz. Çekip gittiler’ diye cevap verdiler.” 50 yıl sonra bugün günlerden yine Salı, yine 21 Aralık… Rumlarda hâlâ değişen bir şey yok. Enosis ütopyası’ndan bir adım bile geri atmamışlar… Türklere biçtikleri gömlek hâlâ 50 yıl öncesinden farklı değil. Bugün hâla Rum tarafı görüşmelerin başlaması için, 50 yıl önceki dışişleri Bakanlarının öne sürdüğü 3. Maddelik koşulun aynisini dayatıyorlar. Geçmişi insanlık ayıbları ile dolu, elleri hâlâ Türk kanına bulanmış, Batı emperyalizmi, BM, Avrupa, ABD ve benzerlerinin bugünkü tavırlarında da bir değişiklik yok. Hâlâ, vuranın, öldürenin etnik temizlik uygulayanların yanında saf tutuyorlar… Bugün Akdeniz’de üzerinde Türk yaşayan tek ada olan Kıbrıs’ın da Türklerden arınması için gereken her şeyi yapıyorlar.
Kıbrıs’ta değişen sadece Kıbrıs Türklerinin konumudur. Bugün Kıbrıs Türkleri bir devlete sahiptir, bu devlet yasal bir devlettir. Kıbrıs Türklerinin kendi vatanlarında kendi devletlerine sahip olmaları Kıbrıs’a BARIŞ’ı getirmiştir. O gün bugündür Kıbrıs’ta ölen, öldürülen olmamış, analar ağlamamış, çocuklar babasız, evliler, nişanlılar eşsiz kalmamıştır.
Ama dünya bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmanın peşinde. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ortadan kaldırılmasının BARIŞ’ı da yok edip; kavgayı, savaşı ve ölümleri getireceği çok açıktır… Asıl anlaşılmaz olan da ne, biliyor musunuz? Asli görevi dünyada BARIŞ’ı önlemek olan BM’nin Kıbrıs’taki politikaları ile SAVAŞ’ı körüklemesidir… Bir de aramızda bulunan, Batı emperyalizmi, BM, Avrupa, ABD ve benzerlerinin işbirlikçisi konumunda olan kişi, kuruluş ve partiler var.
Kıbrıs Türkleri için ne garip bir tecellidir ki bu işbirlikçiler da bir yandan BARIŞ söz konusu olanda çanakta kül bırakmazken; diğer yandan Birleşik Kıbrıs, federasyon gibi abuk sabuk isteklerle kendi halklarını(!) SAVAŞ’a SÜRÜKLÜYORLAR…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.