DOLAR 32,5374 0.24%
EURO 34,7680 0.07%
ALTIN 2.489,331,11
BITCOIN 20553792,72%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kamil ÖZKALOĞLU;  “Maraş’ı açmak niyetindeyiz”

Kamil ÖZKALOĞLU; “Maraş’ı açmak niyetindeyiz”

ABONE OL
29 Ağustos 2019 09:35
Kamil ÖZKALOĞLU;  “Maraş’ı açmak niyetindeyiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gerek mevcut hükümetimizin, gerekse UBP’nin son dönemde “GÖRÜŞMELER” ve “MARAŞ” konusunda uygulamaya koyduğu politikaları takdirle karşılıyoruz.
Mevcut görüşmecimizin haklarımızı ve çıkarlarımızı savunmadığından dertli olduğumuz da bir gerçek. Haklarımızın ve çıkarlarımızın savunulmadığını bırakın, haklarımız ve çıkarlarımız hiçbir ortamda, hiçbir şekilde dillendirilmiyor.
Devletimiz, egemenliğimiz, topraklarımız, denizlerde ve karadaki haklarımız ve çıkarlarımız Kıbrıs Türklerine defalarca katliam uygulayan, etnik temizlik adına saldırılarda bulunan Rum yönetimine adeta altın tepside sunuluyor.
Her davamızda çok haklı olmamıza karşın bugüne kadar haklarımız ve çıkarlarımızın savunulmasında pek dikkatli davranılmadığı bir gerçektir. Halbuki bizim güçlülüğümüz haklılığımızdan kaynaklanmaktadır.
Bu nedenlerle; bugünkü yöneticilerimizin ve Milletvekillerimizin açıklamalarını yaparken cümleleri, kelimeleri hatta noktalamaları seçerken çok dikkatli davranmaları gerektiğini düşünüyorum. Ben burada bilinçsizce kullanıldığına inandığım iki cümleye dikkat çekeceğim:
1- “ÇEVREMİZDEKİ HİDROKARBON ZENGİNLİKLERİNDE KIBRIS TÜRKLERİNİN DE HAKKI VARDIR”
Hayır kardeşim çevremizdeki hidrokarbon zenginliklerinde Kıbrıs Türklerinin hakkı yoktur. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NİN hakkı vardır. Bu nedenle tüm dünyanın Kıbrıs’taki önceliği KKTC’yi ortadan kaldırmaktır. KKTC var olmazsa ne denizlerde ne de yurt içinde savunacak hiçbir hakkımız kalmaz. KKTC olmazsa Kıbrıs Cumhuriyeti’nin iç meselesi oluruz. Hiç kimse de yüzümüze bakmaz. Bundan sonra Türkiye’mizin de bu konuda daha dikkatli davranacağının beklentisi içindeyiz. Çünkü Türkiye olmazsa biz bu adada nefes dahi alamayız. Ama KKTC de olmazsa bu adada var olamayız.
2- “ MARAŞ’I AÇMAK NİYETİNDEYİZ”
Böyle bir açıklama yaparak dünyaya ve ilgililere nasıl bir mesaj veririz biliyor musunuz? “GELİN BİZİ BU NİYETİMİZDEN CAYDIRIN.”
Gerek hükümet olarak, gerekse ilgili partiler olarak her konuda haklarımızı çok net olarak, açıkça dile getirmeliyiz. Maraş konusunda da yapılacak açıklamalar “MARAŞ’IN TÜMÜ VAKIF MALIDIR VE BİZ MARAŞ’I AÇACAĞIZ” şeklinde olmalıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.