DOLAR 32,4432 -0.14%
EURO 34,8469 -0.37%
ALTIN 2.445,380,39
BITCOIN 20909660,69%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kamil ÖZKALOĞLU   Seçimler Yaklaşırken Nasıl Bir Cumhurbaşkanı?

Kamil ÖZKALOĞLU Seçimler Yaklaşırken Nasıl Bir Cumhurbaşkanı?

ABONE OL
13 Eylül 2020 23:31
Kamil ÖZKALOĞLU   Seçimler Yaklaşırken Nasıl Bir Cumhurbaşkanı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçimleri yaklaşırken birçok kişi Cumhurbaşkanı olacak adayda aradığı vasıfları sıralamaktadır. Çoğunlukla kazanmasını istedikleri adayın tarifini yaparak.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminde KIBRIS TÜRK HALKI’NIN aradığı öncelikli özellikleri şöyle sıralayabiliriz:
1. Cumhurbaşkanı olacak adayın, Cumhurbaşkanı olacağı Cumhuriyete inanması ve içtenlikle, yaşatılmasından yana tavır alması gerekmektedir.
2. Cumhurbaşkanı olurken NAMUS ve ŞEREFİ üzerine içeceği andı iyice okuyup o andın gereklerini yapacağının güvencesini vermelidir.
3. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne aday olanların Kıbrıs Türk Halkının ULUSAL DEĞERLERİNE SAYGILI OLACAĞINI VE KIBRIS TÜRKLERİNİN, HAKLARINI, VARLIĞINI VE GELECEĞİNİ SONUNA KADAR SAVUNACAĞININ BİLİNCİNDE OLMALIDIR.
4. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne aday olanların, Kıbrıs Türklerinin kazanılmış haklarını sonuna kadar savunmalı ve kimseyle paylaşmamalıdır.
5. Ziyaretine kim gelirse gelsin Bayraklarımız ne gönderden ne de toplantı odasından kaldırılmamalıdır.
6. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne aday olanların aidiyet duygularının rotasını şaşırmaması gerekmektedir.
Kıbrıs Türk seçmeni seçimini yaparken önceliği;
– İyi insandan yana değil,
– İyi siyasetçiden yana değil,
– Partisinin adayından yana değil,
– Hısım akrabadan yana değil,
– Arkadaşından, yakınından yana değil,
Çocuklarının, torunlarının ve gelecek nesillerimizin güvencesini dikkate alarak seçimini yapmalıdır. Bu güvence yalnız ve ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığını sürdürmesi ile sağlanabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.