DOLAR 32,3830 0.19%
EURO 35,0919 -0.01%
ALTIN 2.325,040,25
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kamil ÖZKALOĞLU;  Tek Egemenliği Savunamazsınız

Kamil ÖZKALOĞLU; Tek Egemenliği Savunamazsınız

ABONE OL
13 Temmuz 2020 10:26
Kamil ÖZKALOĞLU;  Tek Egemenliği Savunamazsınız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi’nde halkın temsilcisi olarak görev yapan hiçbir Milletvekili “Tek Egemenliği”, “Tek Devleti”, “Federasyonu”, “Rumlarla Birleşmeyi” ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ortadan kaldıracak benzer hiçbir çözümü savunamaz.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Anayasası var, Yasaları var Milletvekillerinin namus ve şerefleri üzerine içtikleri ant var…
Tüm Milletvekilleri; Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağına; hukukun üstünlüğüne, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ve Atatürk ilkelerine bağlı kalacağına; halkın refah ve mutluluğu için çalışacağına; her yurttaşın insan haklarından ve temel hak ve özgürlüklerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya bağlılıktan ayrılmayacağına; namusu ve şerefi üzerine ant içmedi mi?
Unuttunuz mu o anları? Yoksa namus ve şerefiniz üzerine yemin ederken bir ayağınızı yerden mi kesmiştiniz?
Bütün siyasi partiler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasasının ve yasalarının hükümlerine uyarak kurulmuş partilerdir. Buna göre siyasi partiler de Anayasa’nın hükümlerine uymakla yükümlüdür. Partiler ve parti başkanları ile yöneticileri de; “Tek Egemenlik”, “Tek Devlet”, “Federasyon” isteminde bulunamaz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini ortadan kaldıracak benzer hiçbir çözümü savunamaz. Dahası, Cumhurbaşkanı da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini ortadan kaldıracak benzer hiçbir çözümü savunamaz. Eğer bir Cumhurbaşkanı yeminli olarak sürdürdüğü görevi sırasında Anayasaya ve yasalara aykırı olarak Cumhuriyetin tasfiyesini savunmuşsa ve Cumhuriyetin varlığını, Kıbrıs Türk Halkının egemenliğini ortadan kaldıracak tavizler vererek anlaşmalar yapmışsa Cumhurbaşkanı da Anayasal suç işlemiştir. Anayasal suç işleyenlerin suçlarını da savunamazsınız…
İŞTE ANAYASANIN 71. MADDESİ
Siyasal Partilerin Uyacakları İlkeler Madde 71
(1) Siyasal partilerin tüzük, program ve çalışmaları, Devletin ülkesi ve halkı ile bölünmez bütünlüğüne, insan haklarına, halk egemenliğine, demokratik ve laik Cumhuriyet ve Atatürk İlkelerine aykırı olamaz. (2) Siyasal partiler tüzük ve programları dışında faaliyette bulunamaz;
(3) Siyasal partilerin parti içi çalışmaları ve kararları, demokratik ilkelere aykırı olamaz.
(4) Siyasal partilerin mali denetimi, Anayasa Mahkemesi olarak görev yapan Yüksek Mahkemece yapılır.
(5) Cumhuriyet Başsavcısı, kurulan partilerin tüzük ve programlarının ve kurucularının hukuksal durumlarının Anayasa ve yasa kurallarına uygunluğunu, kurulmalarını takiben denetler ve faaliyetlerini izler.
(6) Siyasal partiler, yabancı devletlerden nakdi yardım alamaz, bunların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin bağımsızlığı ve ülke bütünlüğü aleyhine kararlarına katılamaz.
(7) Bu maddedeki kurallara aykırı hareket eden siyasal partiler, Cumhuriyet Başsavcısının açacağı dava üzerine, Anayasa Mahkemesi olarak görev yapan Yüksek Mahkemece temelli kapatılabilir.
(8) Siyasal partilerin kuruluş ve çalışmalarının denetlenmesi ve kapatılmaları, yukarıdaki esaslar çerçevesinde yasa ile düzenlenir.
(9) Bu madde kuralları, siyasal partilerin, bu Anayasa’nın 162. maddede öngörüldüğü şekilde değiştirilmesini sağlamak amacıyla faaliyette bulunmalarını engeller biçimde anlaşılamaz ve uygulanamaz.
Hem devletin ve cumhuriyetin koltuklarına kurulacak hem de devleti ve Cumhuriyeti ortadan kaldırmak için çaba harcayacaksınız…
Yok öyle yağma… Bu tavır ne etiğe uyar, ne vatandaşlık bilincine, ne hukukun üstünlüğüne, adalete, ne Kıbrıs Türk Halkının iradesine ne de içilen andın gereğine…
71. madde hem suçu tanımlar hem de suçun cezasını belirlemiştir… Ben, suç duyurusunda bulunuyorum; Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağına namus ve şerefleri üzerine ant içenlerden bu antlarının gereğini yapmayarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin tasfiyesini ve Kıbrıs Türk Halkının egemenliğini tehlikeye atanlar hakkında yasal işlem yapılması konusunda yetkilileri göreve çağırıyorum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.