DOLAR 32,5202 0.09%
EURO 34,9400 -0.22%
ALTIN 2.439,090,14
BITCOIN 20932630,05%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kamil ÖZKALOĞLU;  Vamık Volkan için

Kamil ÖZKALOĞLU; Vamık Volkan için

ABONE OL
26 Ağustos 2019 08:52
Kamil ÖZKALOĞLU;  Vamık Volkan için
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vamık Volkan yıllar önce ABD vatandaşlık yeminini imzalamıştır.
İşte ABD vatandaşlık yemini;
“BURADA, ÖNÜNÜZDE, ŞİMDİYE KADAR TABİİYETİNDE BULUNDUĞUM HER TÜRLÜ DEVLET TABİİYETİ VE EGEMENLİĞİNİ REDDETTİĞİME; BUNDAN BÖYLE ABD ANAYASASI’NI VE YASALARINI İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARA KARŞI SAVUNACAĞIMA; ABD’YE BAĞLILIK VE SADAKAT GÖSTERECEĞİME; KANUNUN GEREKTİRDİĞİ HALLERDE ABD ORDUSUNA HİZMET VERECEĞİME; KANUNUN GEREKTİRDİĞİ DURUMDA SİVİL YÖNETİM ALTINDA ULUSAL ÖNEMİ OLAN İŞLERDE ÇALIŞACAĞIMA VE BU YÜKÜMLÜLÜKLERİ ÖZGÜR BİR ŞEKİLDE, AKIL SAĞLIĞIM YERİNDE VE SAMİMİ OLARAK ÜSTLENECEĞİME YEMİN EDERİM. TANRI YARDIMCIM OLSUN”.
KKTC vatandaşlığını ve egemenliğini açıkça reddettiğini ilan etmiştir. Altına imza attığı ABD vatandaşlık yemini, bu adamın en az her ABD’li kadar ulusal davamıza karşı olduğunun kanıtıdır… Bir süre önce de yazdığı bir kitapta Kıbrıs Türklerinin “ruh hastası” olduğunu iddia etmişti. .
Bir sempozyumda da şunları iddia etmişti:
Atatürk’ün dedesi eşkıyaydı; Yahudi dönmesi Şemsi Efendi’yi model aldı”
Bu çirkin iddiayla ilgili olarak basında şu haberler yer almıştı;
Atatürk’ün hayatını “farklı” bir bakış açısıyla anlattığı için Türkiye’de deprem etkisi yapan, gazeteci Can Dündar’ın hazırladığı “Mustafa” belgeseli tartışması Birleşmiş Milletler’e kadar uzandı. BM genel merkezinde düzenlenen “Atatürk’ün Vasiyeti” sempozyumunda Prof. Vamık Volkan, “tartışmalı” bilgiler verince Atatürk’ün manevi kızı, öfkesine hakim olamayarak “kendimi Mustafa filmini izliyormuş gibi hissettim” diyerek konuşmayı protesto etti. Uzun zamandır hazırlıkları devam eden ve heyecanla beklenen sempozyuma, beklenmedik bir şekilde damgasını vuran tartışma şöyle gelişti:
Yeni Şafak gazetesinin haberine göre; “Atatürk’ün Vasiyeti: Millet Bilinci ve Dönüşümü” konulu sempozyuma katılan Prof. Dr. Volkan konuşmasında, “Atatürk’ün dedesinin dağlara çıkmış bir eşkıya olduğunu, gittiği okulun sahibi olan, Yahudi dönmesi Şemsi Efendi’nin ise Atatürk’ün model aldığı kişi olduğunu” dile getirdi. Atatürk’ün annesinin Atatürk’ün nasıl eğitim alması konusunda kararsızlık yaşadığını da vurgulayan Prof. Dr. Volkan, Zübeyde Hanım’ın Mustafa Kemal’in seküler mi yoksa dini eğitim veren okula gitmesi konusunda tereddüt yaşadığına dikkat çekti. Volkan, nihayetinde Atatürk’ün Şemsi Efendi okuluna yazıldığını ve bu müessesenin sahibini de kendisine hayatı boyunca model insan olarak aldığını söyledi.
Prof. Dr. Volkan, annesi öldüğünde Atatürk’ün ağlamadığını da ekleyince Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe duruma el koydu. Kürsüye çıkan Ülkü Adatepe “Atatürk’ün anlatılacak o kadar özelliği bulunurken Volkan beyin anlattıkları karşısında kendimi Mustafa adlı filmi seyrediyor gibi hissettim” şeklinde sert bir eleştiride bulundu.
Şimdi bu adam KKTC’ye gelip ahkam kesiyor. Bu nasıl bir cüretkarlıktır. Bu adamın bugün Kıbrıs Türklerinin gözünden kaçırmaya çalıştığı; “Kuzey Kıbrıs’ta Türklerin ezici bir çoğunlukta olduğu” gerçeğidir…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.