DOLAR 32,3118 0.08%
EURO 34,8953 0.25%
ALTIN 2.395,010,12
BITCOIN 1984602-2,54%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kammenos;  “İttifak ABD ile genişleyecek”

Kammenos; “İttifak ABD ile genişleyecek”

ABONE OL
12 Ekim 2018 10:11
Kammenos;  “İttifak ABD ile genişleyecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-ABD’nin, Doğu Akdeniz bölgesindeki “işbirlikleri oyununa artık resmî olarak da girmekte ve bölgedeki dengeleri değiştirmekte olduğu” haber verildi.
Fileleftheros “ABD de Oyunda… Panos Kammenos’un Kıbrıs-Yunanistan-İsrail Üçlü İttifakının Genişletilmesi Açıklaması” başlıklı haberinde Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos önceki gün ABD Savunma Bakanlığı’nda Bakan James Mattis’le görüşmesinin ardından yaptığı açıklamaya işaret etti.
Gazete Kammenos’un Yunanistan-Güney Kıbrıs-İsrail üçlü antlaşmasının ABD ile genişletilmesinden söz ettiğini yazdı, bu açıklamanın Doğu Akdeniz’de doğal gaz arama programlarıyla ilgili ABD’nin rol ve söz sahibi olacağı, bölgede yeni olgular yaratacağı görüşünü ortaya koydu.
Habere göre görüşme sonrasında ABD’li mevkidaşı ile “Kıbrıs MEB”i hakkında konuşup konuşmadıkları sorulan Kammenos “Yunanistan, Kıbrıs; İsrail üçlü anlaşmasını Amerika Birleşik Devletleri ile genişletmeyi ileri götürüyoruz. Zannederim söylediğim açıktır” cevabını verdi.
İSRAİL
Aynı gazete “Kıbrıs’ta ‘Yasaklı’ Doğal Gaz Önerisi… İsrail Boru Hattıyla İlgili Energean Projesinden Rahatsız” başlıklı haberinde İsrail’in Energean isimli Yunan şirketin İsrail’in Tanin ve Karis yataklarından Güney Kıbrıs’a doğal gaz satışı önerisinden çok rahatsız olduğunu ve İsrail yetkili makamlarının bu rahatsızlığı Rum Yönetimi’ne bildirdiğini yazdı.
Haberde Energean şirketi tarafından Rum yönetimine yapılan ve şirket CEO’su Mathios Rigas tarafından geçen temmuz yapılan ve ayında içeriği Reuters tarafından yayınlanan önerinin, İsrail doğal gaz yataklarından Güney Kıbrıs’a yıllık 0,5 ile 1 milyar metreküp arasında doğal gaz aktaracak bir boru hattı inşa edilmesiyle ilgili olduğu hatırlatıldı. Rigas, Reuters aracılığıyla Energean’ın, Güney Kıbrıs’ı yüzer doğalgaz tesisine bağlayacak 200 kilometrelik bir boru hattı inşa etme arzusunda olduğunu açıkladı.
Energean’ın İsrail ile yaptığı anlaşmaların, Yunan şirketinin Tanin ve Karis yataklarından doğal gaz satmasını yasakladığını kaydeden gazeteye göre, İsrail’de uzun süre tartışma konusu olan, ülkeye adı geçen yataklardan enerji sağlanması konusuna zarar vereceği için İsrail, Yunan şirketinin Güney Kıbrıs’a doğal gaz satma niyetini hoş karşılamadı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.