DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2075866-1,65%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kammenos;   Türkiye’ye karşı mücadele edelim

Kammenos; Türkiye’ye karşı mücadele edelim

ABONE OL
12 Mart 2018 09:24
Kammenos;   Türkiye’ye karşı mücadele edelim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kammenos: Güney Kıbrıs, enerji politikasını denetleyen Avrupa ülkesidir. Doğu Akdeniz’deki sadece Güney Kıbrıs’ı ilgilendirmiyor. Bu sorun , enerji yataklarından faydalanmak için Güney Kıbrıs ile anlaşma imzalayan Fransa, ABD, İtalya ve İsrail gibi ülkeleri de ilgilendiriyor. Bu ülkeler yatırımlarını korumak için harekete geçmeli
Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisinde yapıldığını iddia ettikleri “Türk provokasyonlarını” yorumladığı belirtildi.
Fileleftheros gazetesine göre, Güney Kıbrıs’ta bulunan ve bir etkinlik çerçevesinde konuşma yapan Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Güney Kıbrıs’ın, “enerji politikasını denetleyen Avrupa ülkesi olduğunu” ifade etti.
Güney Kıbrıs’a ilişkin bu konuda, ayrıca Ege konusunda, Türkiye’nin, Suriye ve Irak’taki gibi davranmak istediğini ileri süren Kammenos, uluslararası hukuka saygı duyduklarını ve Türkiye’den de, gerek deniz hukuku gerekse enerjiyle ilgili hukuktan kaynaklanan konular olsun, aynısını yapmasını beklediklerini savundu.
Kammenos, bu sorunun sadece Güney Kıbrıs ve Türkiye ile ilgili olmadığını, yataklardan faydalanmak için Güney Kıbrıs ile anlaşma imzalayan Fransa, ABD, İtalya ve İsrail gibi ülkeleri de ilgilendirdiğini, bu ülkelerin yatırımlarını koruması gerektiğini öne sürdü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.