DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20871622,93%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kamu-İş hademelerle ilgili Çalışma Bakanlığı önünde eylem yaptı

Kamu-İş hademelerle ilgili Çalışma Bakanlığı önünde eylem yaptı

ABONE OL
20 Aralık 2022 18:48
Kamu-İş hademelerle ilgili Çalışma Bakanlığı önünde eylem yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ) okullarda hademe olarak görev yapan üyelerinin haksızlığa uğradığı gerekçesiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürüdü.

Eylemde “sendikalı olmak suç mu” “Bizim Davamız emeğimiz” “Biz Köle değiliz” pankarları açılarak, direne direne kazanacağız, hak istiyoruz adalet istiyoruz ve hükümet istifa” solaganları atıldı.

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu eylemde yaptığı konuşmada yasaların özel sektör de dahil tüm emekçileri kapsadığını vurugladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı soruna duyarsız kalmakla suçlayan Serdaroğlu, mücadelelerine hem sokakta hem de yargıda devam edeceklerien kaydetti.
Yıllarca taşeron şirketler üzerinden dolandırılan hademelerin Sendikaya gelerek iş garantisi istediğini anlatan Serdaroğlu, hademelerin şirket çalışanı olmadığını, kurulan taşeron sisteminin kölelik olduğunu ve bu sisteme geçit vermeyeceklerini söyledi.

Serdaroğlu, “Hükümete çağrımız olsun, biz ezilenler sizin koltuktaki gücünüz altında ezilmeyeceğiz. Yargıya güvenimiz hala daha sonsuzdur , yYargıda da sokakalarda da mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Hükümetlerin artık icraat yaparak gündeme gelmeleri gerektiğini kaydeden Serdaroğlu” 13. Maaş ödeniyor diye manşetlere çıkmasınlar, çalışanların sorununu çöerek manşetlere çıksınlar” dedi.

Serdaroğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun Perşembe günü toplanacak olmasının bir seçim vaadi olduğunu da savunarak, “alım güncüne ne kadar koruyorusunuz, asgari ücrete %30 verileceği söyleniyor. Bilinsin ki biz yüzde 30 konuşmayız, tartışmayız bile” ifadelerini kulalandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.