DOLAR 32,5222 -0.08%
EURO 34,7959 -0.22%
ALTIN 2.422,84-0,29
BITCOIN 21600270,15%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KAMU-İŞ, Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı

KAMU-İŞ, Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı

ABONE OL
13 Ekim 2022 21:41
KAMU-İŞ, Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu İşçileri Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan hademelerin sorunlarına ilişkin Bakanlık önünde basın açıklaması yaptı…
Serdaroğlu, Hademelerin insan onuruna yakışır şekilde bir çalışma yaşamı sürdürmek istediğini dile getirerek, çalışanların sosyal devletin bir gerekliliği olarak örgütlenebileceğini kaydetti .
Taleplerinin hademelerin kadrolanması değil toplu iş sözleşmesinin uygulanması olduğunu dile getiren Serdaroğlu “İstihdam ve kadrolama için devletin gücü olmadığını biliyoruz” dedi.
Serdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’u da bu konudaki sessizliğini bozmaya çağırdı…
Basın açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapısına siyah çelenk bırakıldı.
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da Kamu-İş’e yanıt verdi…
Basına konuşan Bakan Çavuşoğlu, Kamu-İş’in taşeron hizmet alımının karşısında durarak okullarda eylem yaptığını belirterek, okulların eylem yeri olmaması ve çocukların eğitim hakkının ellerinden alınmaması gerektiğini söyledi.
Çavuşoğlu, “Son dönemde yaptıkları söylemlerde kadro değil toplu iş sözleşmesi diye bir hedefi ortaya koydular. Biz kendilerinin çalışma hayatındaki pozisyonlarını biliyoruz. Ancak birinin hakkı diğerinin eğitim hakkını almaması gerektiği yönündeki tavrımızın arkasındayız” dedi.
İhaleyi alan şirketlerin aynı çalışanlarla devam zorunluluğu olmadığı halde, hükümetlerin telkinleriyle aynı kişilerin çalışmaya devam edebildiğini anlatan Çavuşoğlu, tamamen yasal bir prosedür içinde olduklarını da söyledi.
Çavuşoğlu, sendikayı sağduyuya da çağırdı. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.