DOLAR 32,5205 -0.09%
EURO 34,7975 -0.21%
ALTIN 2.418,16-0,48
BITCOIN 21595010,15%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kamu-İş;   Sosyal patlamalar olacak

Kamu-İş; Sosyal patlamalar olacak

ABONE OL
26 Eylül 2018 07:20
Kamu-İş;   Sosyal patlamalar olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Serdaroğlu: Gelen zamların, zincirleme olarak halka yansıması, eğitimden tutunda, hayvancılık, üretim, çiftçi ve toplumun her katmanına olumsuz etki etmektedir. Devalüasyon böylesine seyretmesi önümüzdeki günlerde iflasları getirecek ve sosyal patlamalara neden olacaktır

Kamu-İş, hükümetin, tüm olumsuzlukları göz önünde tutarak, halkın alım gücünü artırıcı ve zamları önleyici tedbirler almasını istedi.
Kamu İş Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu yaptığı açıklamada, hükümetin son 9 ay içerisinde, akaryakıt fiyatlarına getirdiği zamlara ilave enerji fiyatlarının da yükseltilmesinin yaşamı felce uğrattığını belirterek, Türk Lirasının, dolar, sterlin ve euro karşısındaki değer kaybının, enflasyonu artırdığını söyledi.
Devalüasyonun devam etmesi halinde de akaryakıta yapılan zamların devam edeceğini dile getiren Serdaroğlu, “Gelen zamların, zincirleme olarak halka yansıması, eğitimden tutunda, hayvancılık, üretim, çiftçi ve toplumun her katmanına olumsuz etki etmektedir. Devalüasyon böylesine seyretmesi önümüzdeki günlerde iflasları getirecek ve sosyal patlamalara neden olacaktır” dedi.
Serdaroğlu, ülke ekonomisine ciddi katkısı olan yurt dışından gelen öğrencilerin azalmasının da birçok sektörlerde endişe yarattığını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.