DOLAR 32,5788 0.08%
EURO 34,9071 0.1%
ALTIN 2.434,150,18
BITCOIN 21767020,69%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kapıların açılması için  belirli koşullar oluşmalı”

“Kapıların açılması için belirli koşullar oluşmalı”

ABONE OL
02 Haziran 2020 07:27
“Kapıların açılması için  belirli koşullar oluşmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Meclis’te konuşan Başbakan Ersin Tatar “Protokolde belirtilen kaynağın akışının gerçekleştirileceğinden kimsenin şüphesi olmasın” derken , reel sektörü dışlamış bir hükümet olmadıklarını dile getirdi.
Pandeminin tüm dünyayı etkilediğini, tüm ülkelerin ekonomik sıkıntı yaşadığını belirten Tatar, Maliye gelirlerindeki azalışın ilk gün tahmin ettiklerinden az olduğunu ifade etti.
Piyasalara ne söylendiğine dikkat etmek gerektiğini söyleyen Tatar, amacın ekonomiyi ayakta tutmak ve yaratılan kaynakla sürdürülebilirliği sağlamak, kalıcı tahribatları önlemek olduğunu dile getirdi.
Protokolün kalıcı ya da her hükümeti bağlayan bir durumu olmadığını söyleyen Tatar, muhalefete hitaben “Sen hükümete geldiğinde değiştireceksen değiştirebilirsin” dedi.
Bu protokolün defalarca tartışıldığını ve değerlendirildiğini de ifade eden Tatar, KKTC insanına daha fazla rahat ve esenlik sağlamak için imzalanan protokolün doğru olduğunu söyledi.
“SINIR KAPILARI”
Tatar, sınır kapıların açılmasını kendilerinin de istediğini ancak bunun için belirli koşulların oluşması gerektiğini bu konuda gerekli değerlendirmelerin yapıldığını dile getirdi.
Başbakan Tatar’ın politika yaparken ölçülü olunması gerektiğini dile getirmesi üzerine Meclis’te sözlü tartışma yaşandı.
Başbakan Tatar, kendisine sorulan bir soru üzerine piyasaya sunulacak kredi imkanlarının artması için çalıştıklarını dile getirdi.
Türkiye ile imzalanan protokolün ekonomiye güveni artırdığını söyleyen Tatar, bütçe açıklarının kontrol edilebilir hale getirildiğini ifade etti.
Tatar, hastane projelerinin tamamlanması için gerekli adımların atıldığını dile getirdi.
Eldeki imkanların belli olduğunu ifade eden Tatar popülizm yapılmamasını istedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.