DOLAR 32,3377 0.04%
EURO 34,9522 -0.39%
ALTIN 2.319,441,86
BITCOIN 22877972,81%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Karalama kampanyası”

“Karalama kampanyası”

ABONE OL
13 Ekim 2017 08:49
“Karalama kampanyası”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dürüst, Rum’un Ercan’a yönelik iddialarını yanıtladı;“Karalama kampanyası”…

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, “Ercan Havalimanı’ndan uçuş güvenliğini tehlikeye sokan müdahaleler yapıldığı” yöndeki haberlerin maksatlı olduğu ve gerçekleri yansıtmadığını söyledi.
Dürüst, yaptığı açıklamada, “Ercan Havalimanı dün olduğu gibi bugünde görevini güvenli bir şekilde sürdürmekte olup, Uluslararası Sivil Havacılık kuralları içerisinde görev ifa etmektedir” dedi.
“Uçuş güvenliğini tehlikeye sokan müdahalelerde bulunduğu” yönündeki açıklamaların tamamen asılsız ve maksatlı olduğunu belirten Dürüst, “Açıklamalar tamamen siyasi amaç uğruna yayınlanmakta, Ercan Hava Trafik Kontrolörleri uluslararası kurallar çerçevesinde eğitimli personeli ile en son teknolojik cihazlarla görevlerini, uluslararası standartlarda yerine getirmektedir” dedi.
“ERCAN”
Kıbrıs Rum Yönetiminin bu tutumunun, Lefkoşa FIR (Uçuş Malumat Bölgesi) hattında tek hakim olarak kendilerini görmelerinden kaynaklandığını ifade eden Dürüst, “SMART Programı çerçevesinde Ercan Devlet Havalimanı, Ankara, İstanbul, İzmir, Dalaman ve Antalya havalimanları gibi en son teknoloji ile donatılmış havalimanları arasında yer almaktadır” dedi.
Uçuşların güvenli bir şekilde yapılmakta olduğunu, “kullanılan teknolojik donanımla kaza olma riskinin en düşük seviyede olduğunu” ifade eden Dürüst, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, böylesi karalama kampanyalarının yeni olmadığını, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sivil Havacılık Hizmetleri’nin uluslararası standartlarda hizmet veriyor noktasını kendilerine yediremediklerini, bundan dolayı her konuda olduğu gibi bu konuda da karalama girişimine yöneldiklerini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.