DOLAR 32,5540 0.02%
EURO 35,0654 0.57%
ALTIN 2.426,740,16
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karantinadan çıktılar, cezaevine gönderildiler

Karantinadan çıktılar, cezaevine gönderildiler

ABONE OL
08 Ekim 2021 09:14
Karantinadan çıktılar, cezaevine gönderildiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dörtyol Polis Karakolu ile Narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyon ve gerçekleştirdiği kontrolde, 953 gr 410 mlgr hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan zanlı Omar Alabed, Almuatasembellah Ahmad ve Abdulhak Mahrous hakkındaki soruşturma tamamlandı.

“Kanunsuz uyuşturucu madde ithali” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamaları ile tutuklu bulundukları süre içerisinde zanlı Almuatasembellah Ahmad’ın PCR test sonucunun pozitif çıkması nedeni ile karantinada tutulan zanlılar, dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Polis zanlı Omar Alabed, 1’inci Derece Askeri Yasak Bölgeyi İhlal Etme suçu nedeni ile Askeri Mahkemeye çıkarılacağını belirtirken, zanlı Almuatasembellah Ahmad’ın ise 16 Şubat 2021 tarihinde Lefkoşa’da 132 gram hint keneviri tasarrufu suçundan aranan şahıs olduğundan aleyhinde bu suçtan da dava tanzim edildiğini açıkladı.

POLİS SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hüseyin Özdesoy mahkemede verdiği ifadesinde, 20 Eylül 2021 tarihinde Dörtyol Polis Karakolu’ndan alınan bir bilgide Beyarmudu’nda askeri yasak bölgeyi ihlal edip Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a geçen zanlı Omar Alabed’i NH 364 plakalı araç ile Beyarmudu’ndan alan Almuatasembellah Ahmad ve Abdulhak Mahrous isimli şahısların Türkmenköy Çemberinde konu araç içerisinde tespit edildiği ve zanlı Alabed’in üzerinde yapılan aramada bir miktar uyuşturucu madde olduğuna inanılan madde bulunduğunun öğrenildiğini anımsattı.

Narkotik ekipleri tarafından NH 364 plakalı araç içerisinde arama yapıldığını söyleyen Özdesoy, yapılan aramada zanlı Alabed’in çantasında ayrı ayrı paketlenmiş toplam 953 gr 410 mlgr hint keneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu ve her 3 zanlının da tutuklandığını açıkladı.

Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını açıklayan Özdesoy, tümünün de yargılanmaktan kaçma ihtimali bulunduğunu belirterek cezaevi talebinde bulundu.

Mahkeme, Omar Alabed, Almuatasembellah Ahmad ve Abdulhak Mahrous yargılanıncaya dek 45 günü geçmeyecek şekilde hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmelerine karar verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.