DOLAR 32,4530 0.26%
EURO 35,1239 -0.09%
ALTIN 2.330,570,48
BITCOIN 22993462,34%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kasulidis;   Kıbrıs Türkleri Türkiye’den kurtulmal

Kasulidis; Kıbrıs Türkleri Türkiye’den kurtulmal

ABONE OL
09 Aralık 2018 21:15
Kasulidis;   Kıbrıs Türkleri Türkiye’den kurtulmal
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Dışişleri eski Bakanı Yoannis Kasulidis, Alithia gazetesine yaptığı açıklamada Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasaidis ve Kıbrıs sorununu müzakere edenlerin, Kıbrıs halkının, Kıbrıs sorununun çözümünü istediği konusunda rahat olması gerektiğini çünkü bunu istemeleri durumunda nasıl müzakere edeceklerini bilmelerinin daha kolay olacağını ifade etti.
Halkın isteklerini ve beklentilerinin neler olduğu, nereden korktuğunu bilerek müzakere etmeleri gerektiğini ifade eden Kasulidis, kendilerini bilinmeyenin ve bugünden daha iyi olup olmayacaklarının korkuttuğunu söyledi.
Kasulidis “44 yıldan fazladır, çocuklarımıza ve torunlarımıza aynı kaderi bir diğer deyişle, mülklerinden faydalanamadan işgalle yaşamaya bırakmamamız gerekmektedir” ifadesini kullandı.
Kasulidis bu nedenden dolayı Yunan hükümetinin de desteğiyle Anastasiadis hükümetinin ağırlık merkezini güvenliğe kaydırması gerektiğini ifade etti.
Garanti anlaşmaları ve tek taraflı müdahalelerle ve Türk askerinin varlığıyla kendilerini güvende hissetmelerinin mümkün olmadığını savunan Kasulidis, birinin diğerini rakip ve karşıt olarak görmesi durumunda, bu bahsi kaybedeceklerini belirtti.
Kasulidis bu gerekliliği görmeleri, Kıbrıs’ın tüm halkına, Kıbrıslı Türklere ve Kıbrıslı Rumlara geri dönmesi için, “Kıbrıslı Türklerin Türkiye’nin etkisinden kurtulması” durumunda bu bahsi kazanacaklarını da ileri sürdü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.