DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2074175-1,84%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kasulidis;   “Ortodokslar  Karpaz’a geri dönecek”

Kasulidis; “Ortodokslar Karpaz’a geri dönecek”

ABONE OL
01 Kasım 2017 22:55
Kasulidis;   “Ortodokslar  Karpaz’a geri dönecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Yönetimi, Maronitlerin KKTC’ye yeniden yerleşimine destek verilmesi için Avrupa Parlamentosu (AP) bütçesinde ödenek ayrılması önerisinde bulunduğu için Türk tarafının çabalarını desteklemekte suçladıkları Alman AP Milletvekili Reimer Böge’ye uzun hizmet madalyası verdi.
Fileleftheros ve diğer gazeteler, Alman AP Milletvekili Reimer Böge’ye madalyası, Maronit kökenli eşiyle birlikte önceki gün ziyaret ettiği Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından takdim edildi.
Habere göre, Anastasiadis törende yaptığı konuşmada, “43 yıllık bölünmüşlüğün ardından Kıbrıslı Rumlar, Türkler, Maronitler, Ermeniler ve Latinler, yani tüm Kıbrıs halkı arasında köprü kuracak ve güveni sağlayacak daha çok eyleme ihtiyaç olduğunu” belirtti.
Anastasiadis, Böge’nin Rum AP milletvekilleriyle yakın işbirliği gerçekleştirdiğini vurgulayarak, üstün hizmet madalyasını takdim etti.
Reimer Böge ise konuşmasında, “ne yaptıysa içinden gelerek yaptığını, Kıbrıs’ı ikinci vatanı gibi gördüğünü” belirterek, teşekkürlerini iletti.
Kıbrıslı Rum AP milletvekillerinin desteğini aldığını vurgulayan Böge, Kayıp Şahıslar Komitesi’ne, ödeneğin serbest bırakılmasını sağlayarak katkı koymaktan memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.
KASULİDİS
Öte yandan Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Alman AP Milletvekili Böge’nin AP’a sunduğu önerinin “üçüncü Viyana anlaşmasının tüm mahsurlar için uygulanmasından bahsettiğini, Ortodoks ya da Maronit ayrımı yapmadığını” belirtti.
Habere göre, Kasulidis önceki gün konuya ilişkin açıklamasında, Böge’nin Eylül ayı başlarında ofisine gelerek, “mahsurların köylerine yeniden yerleşmelerinin güçlendirilmesine ilişkin bir düzenleme sunmaya hazır olduğunu söylediğini” ifade ederek, “Ortodoks mahsurların da Dipkarpaz’a geri dönme ve yeniden yerleşme hakları olduğunu” öne sürdü.
“On yıldan fazla bir süredir Kormakitis’e (Koruçam) yeniden yerleşme hakları zaten mevcut olan Maronitler için de aynı şeyin geçerli olduğunu” ifade eden Kasulidis, “Şu anki konunun, askeri bölge olan Aya Marina (Gürpınar) ve Asomatos (Özhan) köylerine Maronitlerin yeniden yerleşmeleri konusu olduğunu” vurguladı.
Kasulidis, Böge’nin önerisini tam anlamıyla desteklediğini ve önerinin, Kıbrıslı Türklere yönelik olan ve aslında Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi koşullarını güçlendirmeyi hedefleyen ödeneğe ilişkin olduğunu belirterek, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin desteklenmesi ve güçlendirilmesine de değinildiğini ifade etti.
Kasulidis, Böge’nin önerisine ret oyu veren milletvekilleriyle olan anlaşmazlığın “yeniden yerleşme” ifadesine ilişkin olduğunu ve milletvekillerin, bu ifadenin çıkarılmasını talep ettiklerini sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.