DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Katrungalos;   Garantiler devam edemez

Katrungalos; Garantiler devam edemez

ABONE OL
13 Aralık 2018 22:43
Katrungalos;   Garantiler devam edemez
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Alithia gazetesi Jane Hool Lute ile Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yorgos Katrungalos’un önceki gün New York’ta bir saat süren bir görüşme yaptıklarını bildiren gazete, Lute’un her zamanki taktiğini izlediğini ve Yunanistan’ın BM’deki daimi temsilcilik ofisinden, kısa bir açıklama bile yapmadan ayrıldığını belirtti.
BM tarafından da ne görüşmenin içeriği, ne de Lute’un önümüzdeki temasları konusunda herhangi bir açıklama yapılmadığını yazan gazete, bunun aksine “Katrungalos’un, Lute’la Kıbrıs sorununun BM kararları temelinde çözülmesi gerektiğine bağlılıklarını teyit ettiklerini söylediğini” iletti.
Gazeteye göre Katrungalos Lute’a, “Kıbrıs sorununun uluslararası boyutunun, yalnızca Crans-Montana’da yaşanan ve Guterres çerçevesine de yansıtılmış ilerlemeyi dikkate alması gerektiğine dair bilindik tezlerini yinelediğini” de söyledi.
Katrungalos, “Yunan tezinin, Kıbrıs sorununun uluslararası hukukun uygulanması meselesinden ibaret olduğunu ve çağdışı garantiler rejiminin artık muhafaza edilemeyeceğini” sözlerine ekledi.
Politis gazetesi ise “Lute Yarın Ankara’ya Gidiyor- Dün New York’ta Katrungalos’u Gördü” başlıklı haberinde, Kıbrıs Türk medyasına dayanarak, Lute’un yarın Ankara’da üst düzey temaslarda bulunacağını ancak bu haberlerin, Lute’un Çavuşoğlu’yla görüşüp görüşmeyeceğini netleştirmediklerini yazdı.
Lute-Katrungalos görüşmesi Haravgi’de ise “Katrungalos Lute’la Görüşmesinin Ardından Garantilerin Muhafaza Edilemeyeceğini Söyledi” başlığıyla yer buldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.