DOLAR 32,3741 0.16%
EURO 34,9872 -0.27%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayalp: Başbakan ile görüşmenin ardından iyi niyet göstergesi olarak eylemi askıya aldık
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Kayalp: Başbakan ile görüşmenin ardından iyi niyet göstergesi olarak eylemi askıya aldık

Kayalp: Başbakan ile görüşmenin ardından iyi niyet göstergesi olarak eylemi askıya aldık

ABONE OL
03 Nisan 2023 19:38
Kayalp: Başbakan ile görüşmenin ardından iyi niyet göstergesi olarak eylemi askıya aldık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazimağusa ve Girne limanlarında faaliyet yürüten armatörler, gemi acenteleri ve vinç işletmecileri, tasfiye memurunun yükleme ve boşaltma hizmet alımına çıkmasının yasal olmadığı gerekçesiyle her iki limanda faaliyetlerini durdurdu.

Eylem sırasında limanlarda özelleştirme yerine içinde devletin de yer alacağı yeni bir yapı oluşturulması talebi dile getirildi.

Gazimağusa Limanı’nda eylem başladığı sırada paydaşlar adına açıklama yapan Oktay Kayalp, süreci, eylem gerekçelerini ve taleplerini aktardı.

KKTC limanlarındaki elleçleme hizmetlerini Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi Yasası çerçevesinde elinde bulunduran şirketin fiilen ortadan kalktığını, tasfiyesi için ilgili bakanlık tarafından tasfiye memuru atandığını belirten Kayalp, geçtiğimiz günlerde ilgili tasfiye memurunun Gazimağusa ve Girne limanlarında elleçleme hizmetlerini yürütmek için ayrı ayrı hizmet alımı ihalesine çıktığını tasfiye memurunun bu konuda yetkili olamayacağını, hizmet alımı ihalesinin yasal olmadığını, iptal edilmesini istediklerini söyledi.

Kayalp, elleçleme hizmetlerinin; tüm paydaşların ve devletin de yer alacağı bir yapının oluşturularak, bu yapı tarafından yürütülmesini istediklerini kaydetti.

Öte yandan Oktay Kayalp, BRT’ye yaptığı açıklamada Başbakan Ünal üstel ile öğleden sonra görüşme gerçekleştirdiklerini, görüşmenin olumlu geçtiğini ifade etti.
Kayalp, iyi niyet göstergesi olarak bu görüşmenin ardından eylemi askıya aldıklarını ifade etti.

BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.