DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayıtdışılıklıkla mücadele konusunda çalışma toplantısı yapıldı…Çalışma Dairesi ekipleri teftişlere başlayacak
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Kayıtdışılıklıkla mücadele konusunda çalışma toplantısı yapıldı…Çalışma Dairesi ekipleri teftişlere başlayacak

Kayıtdışılıklıkla mücadele konusunda çalışma toplantısı yapıldı…Çalışma Dairesi ekipleri teftişlere başlayacak

ABONE OL
20 Şubat 2023 14:32
Kayıtdışılıklıkla mücadele konusunda çalışma toplantısı yapıldı…Çalışma Dairesi ekipleri teftişlere başlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kayıt dışılıkla mücadele çalışmaları kapsamında paydaş örgütlerle çalışma toplantısı gerçekleştirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın daveti ile gerçekleşen ve Bakanlık Müsteşarı Ecevit Alper’in başkanlık ettiği toplantıya Çalışma Dairesi Müdürü Sezgi Çobanoğlu, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası temsilcileri katıldı.

Toplantıda, kayıtdışılığın asgariye indirilmesi hedefiyle planlanan kapsamlı çalışma için örgütlerin görüş ve önerileri alındı.
Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Ecevit Alper, kayıtdışılık ile mücadelede birtakım çalışmalar ve uygulamalar geliştirirken, çalışma yaşamındaki paydaşlarla ortak çalışma yürütmenin gerekli ve verimli olacağına inandıklarını dile getirdi.

Büyük bir deprem felaketi yaşandığına dikkat çeken Alper, buna bağlı olarak öngörülmeyen muhtemel sıkıntılar da yaşanabileceğini belirterek, ciddi tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.
Alper, deprem felaketi sonrası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelen ve gelecek olan depremzedelerin işgücüne doğru kanalize edilmesi konusuna da değinerek çalışma izinlerinde gereken kolaylığın sağlanacağını kaydetti.

Alper, “Bakanlık olarak başlatacağımız kapsamlı bir çalışma ile çalışma yaşamındaki kayıtdışılığı asgariye indirmek arzusundayız.Paydaşlarımızın da görüş ve önerileri yanında aktif katkı koymasını beklemekteyiz.Çalışma Dairesi ekiplerimiz önümüzdeki günlerde sahada olacak.Müfettişlerimiz işyerlerine denetimlerini bu hafta başlatıyor. Ekiplerimiz ayrıca sektörlere de ziyaretler gerçekleştirerek, istihdam konusunda ne gibi sıkıntılar yaşadıklarını hangi noktalarda takıldıklarını not edecek”şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde hayata geçirilen işveren ile iş arayan kesimi buluşturmayı hedefleyen İŞBUL portalının daha etkin kullanımı konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.