DOLAR 32,3377 0.04%
EURO 34,9522 -0.39%
ALTIN 2.319,441,86
BITCOIN 22877972,81%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kenan Çoygun 17’nci ölüm yıldönümünde anıldı

Kenan Çoygun 17’nci ölüm yıldönümünde anıldı

ABONE OL
12 Ekim 2022 12:37
Kenan Çoygun 17’nci ölüm yıldönümünde anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kenan Çoygun 17’nci ölüm yıldönümünde anıldı.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, TMT komutanı, Bozkurt, Bayraktar emekli general Kenan Çoygun’un, ölüm yıl dönümü nedeniyle tören düzenledi.

Mücahitler Sitesi’nde yer alan törende Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar, Kenan Çoygun’un biyografisini okuyarak varoluş mücadelesindeki önemini anlattı.
Mücadele yıllarında Rum saldırılarına karşı her bölgenin direniş noktası haline geldiğine dikkat çeken Bayar, Mukavemetçi Kıbrıs Türk halkı ve o dönemde Albay Kenan Çoygun’un dirayetli yönetimi sayesinde örgütlenerek zafere ulaşan bir mücahit ordusu yaratıldığını söyledi.

Bayar komutanımız Çoygun, “ Bayraktarımız, Rıza Vuruşkan, TMT’nin temellerini atmış, duvarlarını yükseltmiş Kenan Paşamız da çıtasını örmüş kaleyi güçlendirmiştir . Bugünkü KKTC’nin temelleri idari askeri ve siyasal , sosyal kurumları birer birer o dönemde atıldı. O günlerde, o direniş gösterilmiş olmasaydı bugün Kıbrıs adından en fazla Girit kadar söz edilen bir ye olacaktı” ifadelerini kullandı.

Bu Celal Bayar adada yüzyıl önce azınlık olduk, toplum olduk direndik. Halk olduk devlet olduk. Artık geri dönüş olmaz Anavatanın desteği olmasa bugünlere ulaşamazdık Bundan sonra da anavatanımızla var olacağız diyerek başta Kenan Çoygun olmak üzere tüm şehitleri andı.

Tören, konuşmanın ardından Çoygun’un ailesi ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk’ten gelen mesajın okunmasıyla son buldu.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.