DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2072636-1,45%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KHK’da gerginlik

KHK’da gerginlik

ABONE OL
12 Eylül 2022 19:12
KHK’da gerginlik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası ve Kamu Görevlileri Sendikası temsilcileri, Kamu Hizmeti Komisyonu’nca yapılan mülakatlarla ilgili talep edilen bilgi ve belgelerin kendileri ile paylaşılmadığı gerekçesiyle Komisyona giderek eylem yaptı.

Gardiyan alımları ile ilgili mülakat sırasında Komisyon odasını işgal eden Sendikacılara, şikayet üzerine Mülke tecavüz ve genel rahatsızlık suçlarından dava okundu.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası ve Kamu Görevlileri Sendikası, gardiyan alımları ile ilgili mülakat yapılacağı sırada Kamu Hizmeti Komisyonu’nda eylem yaptı.

İki sendika temsilcileri, 17 yıldır gözlemci statüsü ile mülakatlarda yer alan sendikalarla paylaşılan adayların kriter puanları, bilgi ve belgelerinin artık kendileri ile paylaşılmadığı gerekçesiyle Kamu Hizmeti Komisyonu’na giderek Komisyon odasına girdi.

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Ömer Köseoğlu’nun şikayeti üzerine, KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Kamu-Sen Başkanı Metin Atan ve bazı sendikacılar, “mülke tecavüz” suçlamasıyla Polis Genel Müdürlüğü’ne davet edildi.

Polisin olayla ilgili basına verdiği bilgi notuna göre odayı işgal eden on kişi, “mülke tecavüz ve genel rahatsızlık” suçlarından dolayı dava okunduktan sonra serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili Türk Ajansı Kıbrıs’a açıklama yapan Komisyon Başkanı Köseoğlu, bazı sendikacıların bina basıp, oda işgal edip mülakatları engellemeyi kendinde hak gördüğünü belirterek, herkesin haddini ve yetkisini bilmesi, yasa, tüzük ve kurallara uyması gerektiğini kaydetti.

Köseoğlu, Kamu Hizmeti Komisyonu’ndaki uygulamalarla ilgili şikayeti olanların yargıya başvurabileceğini de belirtti.

Karakolda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan sendika başkanları ise basına açıklamalarda bulunarak, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Köseoğlu’na demokratik ve şeffaf olmadığı yönünde suçlamalar getirdi.

KTAMS Başkanı Bengihan iki sendika adına yaptığı ortak açıklamada, 17 yıldır tüm mülakatlarda sendikaların gözlemcilik yaptığını ve adayların kriter puanları, bilgi ve belgelerinin sendikalara verildiğini belirterek, “Ne oldu da şimdi bunlar sendikalara verilmiyor?” diye sordu.

Bengihan, Kamu Hizmeti Komisyonu’nda demokrasiye, adalete ve şeffaflığa dayalı bir yönetim olması için mücadele edeceklerini kaydetti.

Öte yandan sendikalar, yarın saat 09.30’da Kamu Hizmeti Komisyonu önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.