DOLAR 32,5462 -0.01%
EURO 34,9163 0.12%
ALTIN 2.432,450,40
BITCOIN 2062046-4,47%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kıbrıs Helenizmi için Kıbrıs Cumhuriyeti”

“Kıbrıs Helenizmi için Kıbrıs Cumhuriyeti”

ABONE OL
02 Ekim 2020 10:10
“Kıbrıs Helenizmi için Kıbrıs Cumhuriyeti”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin savunulması, güçlendirilmesi ve devam ettirilmesi gerekir. Kıbrıs Helenizmi’nin geleceği, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin güçlendirilmesiyle bağlantılıdır.”
Rum siyasi partilerin, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin 60’ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladıkları bildirildi.
Fileleftheros gazetesinin haberine göre AKEL, Kıbrıs sorunu müzakerelerinin Crans Montana’da kaldığı yerden, üzerinde uzlaşılmış zemin ve çerçevede yeniden başlaması gerektiğini kaydederken; kuruluş yıldönümünün “Türk saldırganlığının ilk defa bu denli keskinleştiği” döneme denk geldiğini ve adadaki “bölünme tehlikesinin” daha da hissedilir olduğunu iddia etti.
Habere göre DİKO, partinin ana tezinin “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin savunulması, güçlendirilmesi ve devam ettirilmesi” olduğunu kaydederek, Avrupa Konseyi toplantısı öncesinde, Türkiye’ye etkin yaptırımlar uygulanması için sonuna kadar ısrarcı olmakla yükümlü oldukları mesajını verdiklerini belirtti.
EDEK ise, bağımsızlık için mücadele edenlerin önünde saygıyla eğildiklerini kaydederken, Vatandaşlar İttifakı da bugünü gururla andıklarını ve “Kıbrıs Helenizmi’nin geleceğinin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin güçlendirilmesiyle bağlantılı olduğunu” ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.