DOLAR 32,5827 0.02%
EURO 34,9179 0.07%
ALTIN 2.427,46-0,10
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kıbrıs müzakereleri 4 adımda başlayacak

Kıbrıs müzakereleri 4 adımda başlayacak

ABONE OL
28 Eylül 2020 07:19
Kıbrıs müzakereleri 4 adımda başlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Haftalık Simerini gazatesi “Guterres’in Yol Haritası… Kıbrıs Müzakerelerinin Yeniden Başlaması Planlamasını Açıklıyoruz” başlıklı manşet haberinde, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in açıklamak niyetinde olduğu Kıbrıs sorununun çözüm müzakereleri prosedürünün şu 4 adımda başlayacağını iddia etti:
1-BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un temasları: İlk aşamada prosedürel nitelikte bir görüşmeyi netleştirmek için bütün taraflarla temaslara başlayacak.
2-Crans Montana tipi ön hazırlık görüşmesi veya telekonferansı: Bu görüşmeye müzakerecileri ile birlikte iki lider, garantör güçler, Guterres ve Lute katılacak. Hedef referans şartları, 2014 Ortak Açıklaması, yakınlaşmalar ve Guterres maddeleri üzerinde anlaşma.
3-Özlü Müzakereye Ön Hazırlık: Prosedürel görüşmede anlaşma sağlanırsa, özlü müzakereler için şartların da oluşturulması gerekecek. Antonio Guterres Kıbrıs Özel Danışmanını, yani Espen Barth Eide’nin yerine birini atayacak.
4-Özlü Müzakere: Crans Montana tipi 5+1 görüşme olacak. Fark, garantör güçlerin başkanlar düzeyinde katılımı olacak. Peşinen Dışişleri Bakanlarının katılmasında uzlaşılması ihtimal dışı değil ancak bir ara, belirlenecek yöntemle, başbakanlar hazır bulunacak.
Katılım konusunda iki taraf ve Lute arasında AB’nin prosedürel görüşmeye katılımının şart olmadığı uzlaşısı var ancak Türk tarafının, AB’nin özlü müzakerelere katılımını kabul etmesi şartıyla.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.