DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2074648-2,72%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kıbrıs Postası’nın  anketinin perde gerisi… 250 bin TL’mi alındı?

Kıbrıs Postası’nın anketinin perde gerisi… 250 bin TL’mi alındı?

ABONE OL
01 Haziran 2018 10:38
Kıbrıs Postası’nın  anketinin perde gerisi… 250 bin TL’mi alındı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önümüzdeki 24 Haziran’da yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili propaganda dönemi başlarken, seçim simsarları da devreye girdi. Kapı kapı dolaşarak adaylarla görüşen seçim simsarları “TV programlarına çıkarma, internet sitelerinde haber yapma, gazetelerdeki köşelerinde yazı yazma karşılığında” adaylardan para isterken, para ile yaptırılan uyduruk anketler de gündeme geldi.
KIBRIS POSTASI’NIN ANKETİ
Günlük satışı yüz civarında olan Kıbrıs Postası adlı gazete de propaganda döneminin başladığı ilk gün, masa başında hazırlanan uyduruk bir anket yayınladı. Bu uyduruk ankette, Lefkoşa Belediye Başkanlığı seçiminde büyük farkla önde olan UBP adayı Hasan Sertoğlu, son sırada gösterilirken, seçimde TDP adayı Mehmet Harmancı ile DP adayı Gencay Eroğlu’nın yarışacağı ileri sürüldü.
TOPLANTI YAPILDI
Elde edilen bilgilere göre, bu uyduruk anketin yayınlanmasından önce, TDP ve CTP yöneticileri ile Cumhurbaşkanlığı’nda görevli bazı danışmalar ile bazı işadamlarının da katıldığı bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda Lefkoşa Belediye Başkanlığı seçimi değerlendirilirken, UBP adayı Sertoğlu’na yönelik olarak yürütülecek algı operasyonları ile propaganda faaliyetleri görüşüldü. Ana hedef olarak ise Sertoğlu’nun seçmen kitlesini olumsuz yönde etkileyecek çalışmalar ele alındı.
UYDURUK ANKETİN PERDE GERİSİ
Bu toplantılardan sonra, iki gazete sahibi ile anket yayınlanması konusunda görüşmeler yapıldı ve ne kadar para istedikleri soruldu. Söz konusu gazete sahiplerinin “biz böyle bir oyuna alet olmayız” diyerek olumsuz yanıt vermelerinden sonra, Kıbrıs Postası gazetesi ile görüşüldü ve anlaşmaya varıldı.
NE KADAR PARA ÖDENDİ?
Yapılan anlaşmadan sonra “Freebirds” denilen şirket tarafından nerede, ne zaman, nasıl ve kaç kişi ile yapıldığı bilinmeyen uyduruk anket, Kıbrıs Postası tarafından yayınlandı. Bu uyduruk anketin yayınlanması karşılığında ise “reklam ücreti” olarak 250 bin TL ödendiği iddia ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.