DOLAR 32,4779 -0.2%
EURO 34,9408 0.29%
ALTIN 2.435,120,50
BITCOIN 2094474-0,10%
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kıbrıs sorununu çözecekmiş

Kıbrıs sorununu çözecekmiş

ABONE OL
27 Ocak 2019 20:56
Kıbrıs sorununu çözecekmiş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- AP seçimlerinde Rumlar ve Ermenilerle birlikte aday olmaya hazırlanan Şener Levent, yaptığı açıklamada “Anahtarı bana verin Kıbrıs sorununu çözeyim” dedi.
Mayıs ayında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri adayı, gazeteci Şener Levent, dün Rum gazetelerinden Kathimerini’de yer alan demecinde, “Bana anahtarı verin, Kıbrıs sorununu çözeceğim” dedi.
AP seçimlerine bağımsız olarak katılacağını, çünkü hiçbir partinin esiri olmak istemediğini ve Kıbrıs halkına hizmet etmek için aday olduğunu dile getiren Levent, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yerinde olsa, Kıbrıs sorununu masada müzakereler yoluyla değil, 80 milletvekilinin de katılımıyla, irade yoluyla çözeceğini savundu.
Herhangi bir partinin kendi oy pusulasını desteklemek istemesi halinde, bunu memnuniyetle karşılayacağını dile getiren Levent, bugüne kadar Kıbrıs’ta yazıp mücadele ettiğini, şimdi ise mücadelesini Avrupa Parlamentosu aracılığıyla uluslararası hale getirmek istediğini kaydetti.

Kıbrıslı Türklerin muhalif sesinin, uluslararası aşamada yansıtıldığına inanmadığını ifade eden Levent, bu yüzden Avrupa Birliği’nde de Kıbrıs Türk toplumuyla ilgili algının doğru olmadığını dile getirdi.
AP seçimlerine adaylığını koymasının temel sebeplerinden birinin, Avrupa’nın merkezinde bulunarak gerçekleri söyleyebilmek olduğunu vurgulayan Levent, “1974’ten sonra Kıbrıs’ta gerçekten neler olduğunu söyleyeceğim. Bugüne kadar Kıbrıs Türk toplumunda kimseden duymadıkları şeyleri benden duyacaklar. Çünkü bunu bir Kıbrıslı Türk’ün söylemesi başka şeydir, Kıbrıslı Rum bir AP milletvekilinin söylemesi başka şeydir” şeklinde konuştu.

Kıbrıs’ta, ne Kuzey’de ne de Güney’de, ruhuna konuşan bir parti olmadığını da ifade eden Levent, görüşlerinin mevcut partilerle uyuşmadığını hissettiğini söyledi.

Kıbrıs bugün parçalanmışsa, partilerin bunun için büyük sorumluluk taşıdıklarını kaydeden Levent, örneğin AKEL partisinin bir şekilde komünist parti olduğunu fakat komünizmle herhangi bir ilişkisi bulunmadığını ifade etti. 

Levent, AKEL partisi mensuplarının hiçbir zaman “Afrika” gazetesiyle doğrudan ilişkisi olmadığını da belirtti.

Levent, temaslarını sürdüreceğini ve önümüzdeki hafta, oy pusulasında Kıbrıslı Türklerin, Rumların ve belki de Maronitlerin yer alacağı oluşumu açıklayacağını sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.