Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Derneği, Kıbrıs sularında yeni istilacı zehirli balık türü olan “Çizgili Yılan Kedi Balığı”na rastlandığını bildirdi.
Dernek, bu balığın zehirli olduğunu, elle tutulmaması gerektiği, sokması halinde en kısa zamanda hastaneye başvurulması gerektiği uyarılarında bulundu.
Dernekten yapılan açıklamada, Akdeniz’de binden fazla istilacı balık türü yaşadığı, bunlar arsında yalnızca ufak bir kısmının zehirli olduğu, bu türler arasında ülkede en iyi bilinenler sokan, balon balığı ve aslan balığı bulunduğu kaydedildi.
Hepsi Süveyş Kanalı üzerinden Akdeniz’e giren yabancı istilacı balık türlerine Çizgili Yılan Kedi Balığı da eklendiği bildirilen açıklamada, bu türün yaygınlaşması halinde yerel doğal türlerle rekabet edeceği ve balık varlığını tehdit edeceği konusunda ciddi endişeler bulunduğu ifade edildi.
GÜNDEM
02 Ekim 2023SPOR
02 Ekim 2023GÜNDEM
02 Ekim 2023SPOR
02 Ekim 2023SPOR
02 Ekim 2023GÜNDEM
02 Ekim 2023GÜNDEM
02 Ekim 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.