DOLAR 32,5772 0.08%
EURO 35,0051 0.38%
ALTIN 2.423,390,02
BITCOIN %
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği;  KKTC tanınmadan müzakere masasına oturulmamalı
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği; KKTC tanınmadan müzakere masasına oturulmamalı

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği; KKTC tanınmadan müzakere masasına oturulmamalı

ABONE OL
24 Temmuz 2019 13:27
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği;  KKTC tanınmadan müzakere masasına oturulmamalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tanınmadan masada yer almanın, affedilemez bir hata olduğunu savundu.
TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora yaptığı yazılı açıklamada, Rum tarafının Kıbrıs davasında kendilerini haklı gördüklerinden dolayı boyuna şartlar ileri sürdüğünü kaydetti. Bora, Rum tarafının müzakereler başlamadan Vakıf malı Maraş’ın iadesini, Türk askerinin Ada’dan çekilmesi ve Avrupa Konseyi tarafından KKTC’de nüfus sayımının yapılmasını talep etmesini eleştirdi.
Bora, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni silah zoru ve terör ile gasp ederek cumhuriyetin eşit ortağı Kıbrıslı Türklere soykırım uygulayan, Enosis hedefleyen ve insanlık suçları işleyen Rum idaresini meşru sayanların utanması gerektiğini kaydetti.
“Geçmişte olduğu gibi bugün de haklarımızı kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz. Suçlu, haksız ve gayri meşru Rum idaresi karşısında dik durmanın zamanıdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tanınmadan masada yer almak affedilemez bir hata olur” diyen Bora, yanı başlarında Türk ulusu olduğu sürece KKTC’nin ebediyen var olacağını kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.