DOLAR 32,5056 0.28%
EURO 34,5706 0.17%
ALTIN 2.497,380,59
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği’nin 2.Girişimcilik Kampı başladı

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği’nin 2.Girişimcilik Kampı başladı

ABONE OL
27 Haziran 2022 21:29
Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği’nin 2.Girişimcilik Kampı başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği’nin 2’ncisini düzenlediği “Girişimcilik Kampı başladı. 27-29 Haziran tarihleri arasında yer alacak kampa, KKTC’deki 8 üniveristeden başarıyla mezun olan 15 farklı ülkeden 24 kız öğrenci katılıyor.

Etkinliğin açılışında konuşan GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, GİKAD Akademi’yle, kadının üretime ve ekonomiye katkısını artırmak, iş yaşamında daha başarılı olmasını sağlamak için liderlikten üretime çeşitli alanlarda kadın girişimcilere ve adaylarına eğitim olanakları sunulduğunu söyledi.

Kavuklu, geleneksel hale getirilen Girişimcilik Kampı’nın bu projelerin en önemlilerinden biri olduğunu kaydetti.

DAÜ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tümer ve YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı da, genelde girişimciliğin, özelde ise kadın girişimciliğininin önemine vurgu yaptılar.

Türk Bankası Kadın Girişimciler Masası Başkanı Emine Tomruk ise, kamp sonunda, Fintech girişimciliğinin teşvik edildiği ve girişimcilerin yatırımcılarla buluştuğu T-Gate İstanbul’u ziyaret edecek 5 mezuna sponsor olacaklarını belirtti.

Etkinliğin açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da, kadının toplumda her alanda geliştirilmesi, güçlendirilmesi ve girişimciliğe teşvik edilmesinin önemine işaret etti.

Kampa katılanlara seslenen Taçoy, vizyon sahibi olmaları, büyük düşünmeleri, risk almaları, kendilerine inanmaları, yapamazsın diyen seslere aldırmadan yollarına devam etmeleri ve tüm bunları yaparken, etraflarındaki insanlarla paylaşımda bulunmalarını tavsiye etti.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.