DOLAR 32,5584 0.15%
EURO 34,9105 -0.25%
ALTIN 2.434,34-0,06
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kıbrıs Türk halkı olarak ona minnettarız”

“Kıbrıs Türk halkı olarak ona minnettarız”

ABONE OL
12 Ekim 2020 12:50
“Kıbrıs Türk halkı olarak ona minnettarız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde efsane Bayraktar ve TMT Komutanı olarak ismini tarihe yazdıran General Kenan Çoygun’un 15’inci ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Dernek Başkan Yardımcısı Celal Bayar mesajında “Kıbrıs Türk halkı olarak ona minnettarız. Onu bu ölüm yıl dönümünde sevgi, saygı ve şükranla anar, Ulu Tanrı’dan rahmetler dileriz.” dedi.
Bayar, geleneksel olarak, her yıl törenle andıkları Çoygun’u bu ölüm yıl dönümünde salgın nedeni ile topluca anamamanın burukluğu içinde olduklarını kaydederek, “Kenan Çoygun Paşa’mızı unutmak mümkün değildir. O her zaman direnişimizin sembolü olarak gönlümüzdedir.” ifadelerini kullandı.
Bayar, “efsane Bayraktar, Bozkurt, çılgın Türk Kenan Çoygun’un ilk Bayraktar Rıza Vuruşkan’ın temellerini attığı direniş hareketini en üst noktaya taşıdığını gerçekçi değerlendirmeleri ve dirayetli yönetimi sayesinde zafere ulaşan güçlü bir Mücahit ordusu yaratıldığını, bunun yanı sıra bugünkü özgür ve egemen devletin temellerinin atıldığını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.