DOLAR 32,4811 -0.19%
EURO 34,9249 0.23%
ALTIN 2.432,140,38
BITCOIN 2081267-3,78%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kıbrıs Türk Ticaret Odası  59. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Kıbrıs Türk Ticaret Odası 59. Olağan Genel Kurulu yapıldı

ABONE OL
17 Eylül 2022 18:36
Kıbrıs Türk Ticaret Odası  59. Olağan Genel Kurulu yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın, 59’uncu Olağan Genel Kurulu Kıbrıs Türk Ticaret Odası Mustafa Çağatay Konferans Salonu’nda yapıldı.

 

Genel Kurul toplantısı saygı duruşunda bulunulması ile başladı ardından Günay Çerkez Başkanlığı’nda Başkanlık Divanı’nı oluşturuldu…

 

 

 

DENİZ: SALGINDAN DOLAYI DÜNYA EKONOMİSİ ENFLASYON İLE SARSILDI

 

 

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, iki yıl süreyle Covid-19 salgının etkisinde kalan dünya ekonomisinin enflasyon ile sarsıldığını söyledi.

Deniz, “Kıbrıs Türk ekonomisinin büyük ölçüde bağlı olduğu Anavatan Türkiye’de de olağanüstü ekonomik gelişmeler yaşanıyor. Türk ekonomisi yüksek enflasyon ateşi ile yanıyor ve bu ateş bizi de etkisi altına almış bulunuyor. Bu yüksek enflasyon ortamı, bölgesel savaşlarla körükleniyor. Yüksek enflasyona karşı iş birliği yapmak yerine, bölgesel savaşların gündeme gelmesi, özellikle Rusya-Ukrayna savaşının ortaya çıkardığı enerji krizi, geleceğe dair endişelerimizi artırıyor” dedi.

 

LOKMANOĞLU: KKTC İLE OLAN İLİŞKİLERE ÖNEM VERİYORUZ

 

 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Lokmanoğlu ise birlik olarak KKTC ile olan ilişkilerine önem verdiklerini belirterek, ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

 

ÖZERSAY :KÜRESEL BİR EKONOMİK KRİZ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

 

HP Genel Başkanı Kudret Özersay da konuşmasında, “Küresel bir ekonomik kriz ile karşı karşıyayız. Bu krizi çözmek için dünya ne yapıyor diye bakıp, bu konuda girişim yapılması gerekiyor” dedi.

 

TAÇOY: YAPILAN HER İŞ VE ATILAN HER ADIM ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİNDİR

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ise KKTC’ye uygulanan amborgalara değindi…

 

Hükümetlerin gelip geçici olduğunu belirterek, görevde oldukları sürece vazifelerinin en iyisini yapmak olduğunu vurgulayan Taçoy, yapılan her işin ve atılan her adımın ülkenin geleceği için olduğunu vurguladı.

 

 

ŞAN: ENFLASYON TÜZÜĞÜNÜN HAYATA GEÇİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

 

 

Maliye Bakanı Alişan Şan da, KTTO’nun ticaret ve iş insanlarının her zaman cesaretlendiricisi ve destekçisi olduğunu belirtti.

 

 

Şan, “Enflasyon tüzüğünün de hayata geçirilmesi için bakanlığıma bağlı müdür ve bürokratlarla çalışmalarımızın devam ettiğini belirtmek isterim”

 

 

AMCAOĞLU: BİRÇOK MEVZUATIN ŞEKİLLENDİRİLMESİ GEREKİYOR

 

 

 

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu da eskimiş mevzuatlarla çağın yakalanmaya çalışıldığını ifade ederek, birçok mevzuatın şekillendirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

 

Amcaoğlu, “Ya hep beraber ya hiçbirimiz” diyerek birlikte hareket etmenin önemine işaret eden Amcaoğlu, KTTO’nun Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını diledi.

 

 

ERHÜRMAN:ÜLKE MUTSUZ, SEBEBİ DE EKONOMİK FAKİRLEŞMEDİR

 

 

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise ülkede yaşanan siyasi gelişmelerin ekonomik olarak halkı vurduğunu belirterek, “Ülke mutsuz, sebebi de ekonomik fakirleşmedir” dedi.

 

 

Erhürman, kamu niteliğinde bir meslek kuruluşu olan Ticaret Odası’nın bazı konularda sessiz kaldığını belirterek, “Dünyanın hiçbir yerinde ticaret odaları bu kadar sessiz kalmaz” ifadelerini kullandı…

 

 

 

ÜSTEL: KAMU ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞECEK

 

 

Başbakan Ünal Üstel ise enerji konusundaki sorunun bugün başlamadığını belirterek, elektrik kurumunun yasası olup olmadığını sordu.

 

Başbakan Üstel, “Herkes eleştiriyor, 5 tane yönetim kurulu başkanı atandı ve görevden alındı. Enerji bu ülkenin kalbidir dolayısıyla oraya atanan adam,  görevini yapmazsa görevden alınacak ve alınmaya da devam edecek. Biz iş yapmaya geldik. Çalışmayan adam müdür de olsa bakan da olsa müsteşar da olsa değişecek” dedi.

 

Başbakan Üstel, elektrikte çoklu tarife konusunda çalışma yaptığını belirterek 1 Ekim’de de yürürlüğe konulacağını açıkladı…

 

Üstel, “20 bin tane saate erişilemiyor elektrik kurumunda, 20 bin tane saat klasik geri kalan saatleri oturduğun yerden kontrol eden, hangi çoklu tarifeye girdiğini de görürsün, bunlar geçmişte nasıl çoklu tarifeye girdi?. Biz çoklu tarifeyi bitirdik. İsteğe göre yapacağız. 1 Ekim’de de yürürlüğe koyacağız” dedi…

 

 

 

ÜSTEL: İŞ DÜNYASI VE MUHALEFETLE BİR ARAYA GELEREK ÇALIŞMAYA HAZIRIM

 

 

Üstel, ülkede yaşanan tüm sorunlarla ilgili iş dünyası ve muhalefetle bir araya gelerek çözümler üretmek için çalışmaya hazır olduğunu da vurguladı.

 

Kamudaki çalışma saatleri ve tam gün eğitim konularında da açıklama yapan Başbakan Üstel, önümüzdeki yaz, kamunun çalışma saatlerinin değiştirilerek düzenleneceğini söyledi.

 

 

Üstel, önümüzdeki yıl ise kademeli olarak tam gün eğitime geçileceğini kaydetti. Genel sağlık sigortasını ve yaz boyunca komitelerde görüşülen yasaların önümüzdeki dönem Meclis’ten geçirmeyi hedeflediklerini de belirten Üstel, “Tüm bunları yapmak için istikrara ihtiyaç var” dedi.

 

 

TATAR: NEW YORK’TA OLAĞANÜSTÜ BİR NETİCE BEKLEMİYORUM

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da New York’ta yapılacak BM Genel Kurulu toplantılarına değindi…

Toplantılar için üzere New York’a gideceğini hatırlatan Tatar, orada olağanüstü bir netice beklemediğini kaydetti.

Kıbrıslı Türkler’in bazı ekonomik çıkarlar için Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenliği altına girmesini, “sıfır asker, sıfır garantiyi” ve Türkiye’nin adadan gitmesini asla kabul etmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, Güven Yaratıcı Önlemler kapsamında gündeme gelen Ercan Havalimanı ve limanların uluslararası açılması önerilerini de tuzak olarak niteledi ve bu konuların bütünlüklü çözümle gündeme gelecek konular olduğunu kaydetti.

 

Kendisinin cumhurbaşkanı seçilmesiyle oluşan yeni siyasetten bahseden Tatar, “Gaylemiz egemenliğinin kabul edilmesiyle Kıbrıs Türkü’nün varlığını sürdürmesidir” dedi.

Türkiye’nin de desteği ile tanınma olmasa da KKTC’nin dünyada her geçen gün daha da kabul gördüğünü söyleyen Tatar, ülkede turizm ve eğitim alanındaki potansiyelden bahsetti ve pandemide bir yıkım yaşandığını ancak doğru kararlarla sürecin en iyi şekilde yönetildiğini anlattı.

Konuşmaların ardından Faaliyet ve Mali Rapor okunarak aklandı…

 

Oda’nın 59’uncu Çalışma Dönemi 1’inci Meclis Toplantısı, 19 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’de yapılacak ve Yönetim Kurulu Başkanı, Başkan Vekilleri ile Yönetim Kurulu Üyeleri seçilecek…

 

 

 

Meclise giren üyeler şöyle belirlendi:

Lefkoşa Bölgesi:

Ahmet Melih Karavelioğlu, Ahmet Ratib, Ali Başman, Alp Cengiz Alp, Berna Ercantan Defteralı, Emre Olgun,

Enver Çakarto, Evren Günsel Erçelik, Fikri Şener, Hilmi Can, İbrahim Özcan, Levent Çağdal, Mehmet A. Kader,

Mustafa Erk, Mustafa Hançerli, Necat Yüksel, Nilay Nizam Paralik, Olgu Afşaroğlu, Omaç Cin, Orhan Şevket,

Ramiz Şadi, Rauf Denktaş, Savaş Çelik, Selen Necat Gürkan, Turgay Deniz, Zeynel Abidin Arar

Girne Bölgesi:

Ali Şah, Amber Ciddi Arabacı, Aziz Limasollu, Dağhan Fellahoğlu, Mehmet Başel, Memduh Aybar, Meryem   Çerkez Gürtunç, Orhan Güçlü, Serhan Kombos, Şükrü Karakaya, Yaprak Özyalçın, Yüksel Akay

Mağusa Bölgesi

Ali Doratlı, Cemal İnce, Dervişe Gazioğlu, Halil Tölük, Hasan Debreli, Hasan Gazioğlu, İzlem Nizam, Nihat Dörter,
Ramazan Gündoğdu, Salih Biren, Vargın Varer, Yusuf Acemoğlu

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.