DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045883-2,27%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kıbrıs’ta birleşme zor”

“Kıbrıs’ta birleşme zor”

ABONE OL
29 Ekim 2018 09:01
“Kıbrıs’ta birleşme zor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-ABD Kongresi Araştırma Servisi uzmanlarından Vincent L. Morelli’nin imzasını taşıyan ve 10 yıldır aynı başlıkla yayımlanan “Kıbrıs: Yeniden Birleşme Ulaşılması Zor Olanı Kanıtlıyor” isimli 19 Ekim 2018 tarihli rapor, Rum basınında yer aldı.
Fileleftheros gazetesi, “Amerikalılar, ‘Anastasiadis’in Fikirlerini’ Kaydetti-İki Liderin Anlaşmaya Varması Durumunda Müzakerelerin Yeniden Başlaması Gözle Görülür” başlıklı haberinde ABD Kongresi Araştırma Servisi uzmanlarından Vincent L. Morelli imzalı raporunda, Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin, Kıbrıs’taki iki liderin, Guterres’in çerçevesini yorumlamasında anlaşmaya varmasına bağlı olduğundan bahsedildiğini yazdı.
Hhabere göre Morelli, bunun, 2018 yılı sonunda veya 2019 yılı başında olabileceği ancak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bir uzlaşmaya varması ve güvenlik konularındaki çıkmazı bir kenara bırakmalarının mümkün olması durumuna bağlı olduğunu belirtti.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, iki kurucu devlete daha fazla yetkinin devredilmesiyle “gevşek federasyondan” daha fazla söz etmeye başladığını belirten Morelli, Anastasiadis’in, böylesi bir federasyon altında ortaya çıkacak olan iki devletin, geçmişte görüşülenlerden, daha fazla yetkiyle, “gevşek federasyona” ilişkin belli belirsiz düşüncesinden söz etmesinin bir çok kişiyi şaşırttığından da söz etti.
Morelli, Anastasiadis’in, ya gevşek federasyon ya da belki konfederasyonun çeşitli parametrelerinin ele alınacağı Kıbrıs’ta bir konferansın yapılmasını da önerdiğini belirtti.
Morelli, bazı Kıbrıslı Türklerin, Anastasiadis’in önerilerini, ya “sürüncemede bırakma taktikleri” ya da “Kıbrıslı Türklere, federal düzeyde arzu ettikleri siyasi eşitliği vermeksizin bir çözüm sağlama yöntemi olarak” nitelendirdiklerini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Erkin

    Rumun niyeti adayi yunanistana baglamaktir. Yani ENOSIS dir. Bunu sicak bir savasla gerceklesmesinin imkansiz oldugunu biliyorlar. Bu nedenledirki ikinci bir yol arayisi icindedirler. Bu yolun da ancak gecici bir cozum olmasi (biz kibrisli Turklere siyasi esitlikten uzak ve egemenlik haklarindan uzak) bir cozum yolu ile gerceklestirmek ve Turkiyeyi adadan cikararak eski taktiklerle biz Turklere karsi saldirilarina baslamak, neye imza attilarsa hepsini yirtik atmaktir.
    Unutmayalim Sayin Denktasin da dedigi gibi ” siyasi esitligimizin , kendi egemenligimizin olmadigi bir anlasma buzun ustunde yazilmis bir anlasmadir.”
    Umit ederim de sayin Akinci vede takipcileri bir Osmanli tokatini yemeden once yola gelirler.

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.