DOLAR 32,5262 0.03%
EURO 34,8665 0.53%
ALTIN 2.428,75-0,16
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kıbrıs’taki milli davanın onurlu bir şekilde sürdürülmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” 
  • Kıbrıs Volkan
  • Ekonomi
  • “Kıbrıs’taki milli davanın onurlu bir şekilde sürdürülmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” 

“Kıbrıs’taki milli davanın onurlu bir şekilde sürdürülmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” 

ABONE OL
02 Aralık 2021 19:10
“Kıbrıs’taki milli davanın onurlu bir şekilde sürdürülmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Ekonomi Ticaret Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Şamil Dedeoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Ekonomi Ticaret Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Şamil Dedeoğlu ve beraberindeki heyeti kabulünde yaptığı konuşmada; Sakarya’nın bizim için önemli bir yerleşim yeri olduğunu dile getirerek kendisine yapılan ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.

Sakarya’nın, tarihi ve verdiği kahramanlık dolu mücadelelerle Anavatan Türkiye’nin en değerli bölgelerinden biri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar; ticari, ekonomik, kültürel ve siyasi münasebetlerin hayırlara vesile olmasını temenni etti. Birlikte yapılacak olan çalışmaların önemli olduğunu; aynı coğrafyada aynı soydan gelen insanlar olarak KKTC halkının da mücadelesinin ne kadar önemli olduğuna dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar sözlerine şu şekilde devam etti;

“Doğu Akdeniz’deki milli duruşumuz ve menfaatlerimiz açısından; Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki ilişkilerin ve siyasi anlayışın birlikte sürdürülmesi için mücadele veriyoruz. Kıbrıs’ta, asırlardan beri verilen bir mücadele vardır. Bu topraklarda verdiğimiz şehitlerimiz, anılarımız ve tarihimiz vardır.

Türkiye Cumhuriyeti burada garantör ülkedir. Rum-Yunan ikilisi, adayı Yunanistan’a bağlama düşüncesiyle hareket etmiş fakat başarılı olamamıştır. 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile Türkiye Cumhuriyeti garantörlük hakkını kullanarak adaya asker göndermiş ve Kıbrıs Türkü’nü, o tarihten sonra olası bir soykırımdan kurtarmıştır. O günden beridir KKTC, bağımsız ve özgür bir şekilde yaşamaktadır. Bizim Türkiye Cumhuriyeti ile bağımız devam edecektir. Genç kuşakların da bu davaya inanıp milli mesele olarak benimsemeleri için temasların artarak devam edeceğine inanıyorum. Şu anda KKTC’de, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteği ile yeni bir siyaset gelişmiştir. Federasyon temelinde bir antlaşmanın olamayacağını ve sadece yan yana yaşayan iki ayrı eşit egemen devlet niteliğinde bir antlaşmanın kabul edileceğini söylüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ile aramızdaki kutsal bağlar kopartılamayacaktır. Bütün dünyaya bu siyaseti anlatıyoruz ve anlatmaya devam edeceğiz. Tanınma konusunda sıkıntılarımız olabilir fakat KKTC gerçeği her geçen gün kabul görmektedir. Kimse Kıbrıs halkını, dayatma bir çözüme zorlayamaz; buna izin vermeyeceğiz. Kıbrıs’taki milli davanın onurlu bir şekilde sürdürülmesi için de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.