DOLAR 32,5587 0.01%
EURO 34,8973 -0.01%
ALTIN 2.430,210,02
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kimseye cep bağımız yok”

“Kimseye cep bağımız yok”

ABONE OL
14 Temmuz 2020 14:09
“Kimseye cep bağımız yok”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Meclis’te konuşan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz da söz alarak, Kıb-Et konusunda “keşke bu olay olmasaydı” diyerek, “Bu göreve bizi halk getirdi, burada hep vekil kalma gailemiz yok. O nedenle birine göbek bağımız da yok, cep bağımız da yok. Birinin adamı hiç olmadık ve olmayacağız” dedi.
Toplum sağlığı için üzerindeki yetkileri kimseye vermediğini ve vermeyeceğini kaydeden Oğuz, kimseyi hedef görmediğini ve kimseyi hedef yapmadığını, yasaların gösterdiği neyse onu yerine getirdiğini belirtti.
“Artık siyaseti de temizleyeceğiz, siyasetçiyi de” diyen Oğuz, halk sağlığı için çalıştıklarını anlattı.
“Halkı düşündük diye, halk sağlığını düşündük diye suçlandık” diyen Oğuz, kimseyi karalama derdinde olmadıklarını anlattı.
Üreticinin mağdurmuş gibi basına açıklamalar yaptığını söyleyen Oğuz, devletin veterinerinin doldurduğu belgede de tahribat yapıldığını kaydetti. Oğuz, bir mezbahada veteriner olmadan işlem yapıldığını belirtti.
14 yıldır faaliyetleri süren bir işletmenin neden bugün prosedürü eleştirdiğini soran Oğuz, veterinerin amacının sağlık kontrolü yapmak olduğunu ve sorumlunun da ne polis, ne gümrük, ne de veteriner olduğunu kaydetti.
İlgili suçun cezasını yasaya göre uyguladıklarını dile getiren Oğuz, şirketin kim olduğunun kendileri için önemli olmadığını belirtti.
Oğuz, ilgili firmanın hayvan kaçakçılığını sürdüğü konusundaki açıklamaya da işaret ederek, bu isimlerin kendisine iletilmesini istedi.
Kaçakçılıkla mücadelenin bakanlığın değil, belli kurumların görevi olduğunu kaydeden Oğuz, kendi görevleri çerçevesinde olaya müdahale ettiklerini anlattı.
Vicdanlarının rahat olduğunu ve veremeyecek bir hesapları olmadığını belirten Oğuz, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.