DOLAR 32,6037 0.39%
EURO 34,8196 0.23%
ALTIN 2.489,960,24
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kiprianu;  AB güvenliğe katkı koymalı

Kiprianu; AB güvenliğe katkı koymalı

ABONE OL
09 Kasım 2018 11:08
Kiprianu;  AB güvenliğe katkı koymalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ – AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Brüksel’de AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’yle görüştü.
Haravgi ve diğer gazeteler, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun önceki gün Brüksel’de AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’yle görüştüğünü, Mogherini’nin görüşmede, AB Komisyonu’nun Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin yeniden başlamasına katkı koymaya hazır olduğunu dile getirdiğini yazdılar.
Habere göre Kiprianu görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Mogherini’yle, Kıbrıs sorunu ve AB’nin sorunun çözümüne nasıl katkı koyabileceğine ilişkin yaratıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.
Mogherini’nin görüşmede, AB’nin ve kendisinin, Kıbrıs sorununun çözümü ve özellikle hem Kıbrıslı Rumlar hem de Kıbrıslı Türkleri endişelendiren güvenlik konusunda katkı koyma isteğini dile getirdiğini söyleyen Kiprianu, Mogerini’nin “AB’nin bu konuya çok belirli şekillerde katkı koyabileceğini söylediğini” ifade etti.
Kiprianu, “her şeyin, BM Genel Sekreteri’nin iki liderle ve garantör ülkelerle gerçekleştirmekte olduğu müzakereler temelinde alacağı kararlarla değerlendirileceğini” vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.