DOLAR 32,3624 0.11%
EURO 34,9511 -0.37%
ALTIN 2.323,740,20
BITCOIN 22943262,30%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kiprianu açıkladı;   Kızılyürek Anastasiadis’in danışmanıydı

Kiprianu açıkladı; Kızılyürek Anastasiadis’in danışmanıydı

ABONE OL
07 Mayıs 2019 07:52
Kiprianu açıkladı;   Kızılyürek Anastasiadis’in danışmanıydı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- AKEL’in Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri adayı olan Kıbrıslı Türk akademisyen Niyazi Kızılyürek’in adaylığıyla ilgili tartışmaların sürdüğünü yazan Fileleftheros gazetesi, AKEL’in bu hususta, Rum hükümeti ve DİSİ tarafından yalan haberler ve aşırı argümanlar ortaya atıldığından söz ettiğini iletti.
KİPRİANU
Anastasiadis ile Neofitu’nun paniklediklerini ve bu panik altında ülkedeki siyasi yaşamın düzeyini düşürdüklerini ifade eden AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, bu yokuş aşağı gidişte, kendilerini takip etmelerinin söz konusu olmadığını savundu.
Kiprianu, Kızılyürek’in kısa süre öncesine kadar, Rum Yönetimi Başkanının danışmanı olduğunu da anımsattı.
PRODROMU
Rum Hükümeti Sözcüsü Prodromos Prodromu ise açıklamasında, bu konuya yanıtında, Anastasiadis’in hiçbir adaya atıfta bulunmadığını dile getirdi.
“Sayın Kiprianu’nun karşı karşıya kalmak istemediği en büyük meselenin, AKEL’in politikaları ve seçim vaadinin ne olduğu” şeklinde olduğunu dile getiren Prodromu, “seçimle ilgili olarak Kuzeydeki ifadeleri nelerdir” diye sordu.
NEOFİTU
DİSİ Başkanı Neofitu da açıklamasında, kendisi için net bir yanıtın yeterli olduğunu ve konuyu kapanmış olarak addedeceğini belirtti.
Neofitu açıklamasında “Eğer gerçekten Kıbrıslı Rumlara ve Kıbrıslı Türklere aynı şeyleri söylüyorlarsa neden buna açıklık kazandırmıyorlar? Öte yandan bu bir fırsatsa, tek bir halksak, tek bir seçim listesi varsa, tek bir seçimse, neden Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türklerle ortak toplantılar yapmıyorlar ve Rum kesiminde ayrı, Kuzeyde ayrı toplantılar yapıyorlar” sorularını da sordu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.