DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20725110,77%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kiprianu AP seçimlerini değerlendirdi;   Türkiye karşıtı cephe oluşturduk

Kiprianu AP seçimlerini değerlendirdi; Türkiye karşıtı cephe oluşturduk

ABONE OL
28 Mayıs 2019 10:06
Kiprianu AP seçimlerini değerlendirdi;   Türkiye karşıtı cephe oluşturduk
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Güney Kıbrıs’ta yapılan AP seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu açıklama yaptı. KKTC’deki işbirlikçilerine de seslenen Kiprianu’nun açıklaması aynen şöyle;
“Öncelikle belirlediğimiz hedefe ulaşmayı, partimizin adaylarından iki Avrupa Parlamentosu Milletvekilinin seçilmesini ve gücümüzü daha fazla artırmayı başarmamızda AKEL Sol Yeni Güçler’e yardımcı olan bütün yurttaşlara yürekten teşekkür etmek istiyoruz.
Bize verdikleri gücün çok ve sıkı çalışmayla hakkını vereceğimize onları temin etmek istiyoruz.
Bizim için iyi olan seçim sonucuna seçimlere daha büyük katılım da eşlik etseydi bugün daha mutlu olacaktık. Siyasal diyaloğa anlam ve halkımıza daha iyi yaşam umudu vererek, sandığa gidilmemesine karşı koyma çabamızda ısrar ediyoruz ve ısrar edeceğiz.
Ayrıca seçmenlerin Avrupa Parlamentosu’na giden yolda aşırı sağa geçit vermemesinden duyduğumuz memnuniyeti ifade ediyoruz. Bununla birlikte ELAM’ın aldığı oranı endişeyle not ediyoruz. Avrupa Parlamentosu seçimleri döneminde onların karşısında olan partilerin seçimlerden sonra da buna devam etmelerini diliyoruz. Artık hiç kimse bilmediğini iddia edemez. Artık herkes sorumluluğunu üstlenmelidir.
Yurdumuzun kurtuluşu ve yeniden birleşmesi vizyonumuzun sembolü-iki toplumlu bir aday listesi sunma tercihimizin haklılığını gösteren aynı yurdu paylaştığımız Kıbrıslı Türk yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Böylece Kıbrıs, Kıbrıs sorunu ve iki toplumun ilişkileri açısından yeni, büyük bir adım atıldı. Geniş bir antifaşist ve işgal karşıtı cephede ortak yurdumuzu paylaştığımız Kıbrıslı Türklerle birlikte mücadele ederek bu adımlara devam edeceğiz. Tel örgülerin iki tarafından da aday listemizin iki toplumlu özelliğine karşı savaş açıldı.
DİSİ bu seçim kampanyasında gerçek yüzünü gösterdi. Korku saçma çabasıyla felaket tellallığı yaptı. Daha da kötüsü Kıbrıslıtürk yurttaşlarımıza karşı şüphecilik tohumları ekti. DİSİ’nin kara propagandasına karşı dayandık. Kıbrıs halkı yurdumuzun geleceği için birlik ve umut mesajı gönderdi. DİSİ geçen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde kaydettiği orandan neredeyse yüzde 10 oranında kayba uğradı ve şimdi bundan sonuçlar çıkarmaya çağrılıyor. Bu kayıp Kıbrıs’ta ve Avrupa’da rota değişikliği yönünde halkın net mesajını göndermektedir. Bu, muhalefetin en güçlü partisi olarak halkımıza ve yurdumuza çıkmazdan çıkış ve gelecek perspektifi verme görevini de bize yüklemektedir.
Son olarak da AKEL kadrolarına, üyelerine, dostlarına ve aynı zamanda bütün bu dönem boyunca sıkı çalışan diğer hareketlerin ve örgütlerin üyelerine de yüreğimizin derinliklerinden büyük bir teşekkür etmek istiyoruz. Birlikte önemli ve çok şey vadeden bir sonuca ulaşmayı başardık. Gerek geçen Avrupa Parlamentosu seçimlerine, gerekse son milletvekilliği seçimlerine kıyasla AKEL’in bugün kaydettiği yükseliş giderek daha çok sayıda insanın AKEL’e yöneldiği, AKEL’in tutarlılığını ödüllendirdiği ve AKEL’den istikrar ve kararlılıkla tekrar öne çıkması beklentisi içerisinde olduğu mesajını vermektedir. Halkımızın bizi destekleyerek gösterdiği güveni haklı çıkaracağımıza ve Kıbrıs sorununun çözümü için, Kıbrıs toplumunu eşitsizliğe, yolsuzluklara ve karmaşık çıkarlara boğan hükümetin halk düşmanı politikalarını alaşağı etmek için daha da kararlılıkla mücadele edeceğimize söz veriyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.