DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2076290-2,12%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kiprianu;  Birleşik Kıbrıs gerçekleşmezse Kıbrıs Türkleşecek

Kiprianu; Birleşik Kıbrıs gerçekleşmezse Kıbrıs Türkleşecek

ABONE OL
17 Temmuz 2019 14:23
Kiprianu;  Birleşik Kıbrıs gerçekleşmezse Kıbrıs Türkleşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Alithia gazetesi ve diğer gazetelere göre Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris, özel oturumda yaptığı konuşmada, demokrasi ve bağımsızlık için mücadele edenlerin önünde saygıyla eğilmenin, borcun ötesinde, eski olayların hatırlanmasına ve gençlerin tarihi olayları öğrenmesine, tarihi hafızanın korunmasına katkı koyduğunu belirtti.
Rum Meclisi’nin özel oturumunda siyasi parti başkanları da birer konuşma yaptı.
DİSİ Başkanı Averof Neofitu, Kıbrıs sorununa, iki kesimli, iki toplumlu federal çözüm bulunması hedefinden söz ederken, Kıbrıs’ın, BM Genel Sekreteri’nin ortaya koyduğu parametreler çerçevesinde normal bir devlet haline gelebilmesi için Türkiye’nin sorumluk derecesini anlaması gerektiğini savundu.
Neofitu, Türkiye’nin, Kıbrıslı Türklerin, adil bir çözüm çerçevesinde gerçek haklarını yapıcı bir şekilde savunmak yerine Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge’yi “işgal ettiğini” savundu.
AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Kıbrıs’ın, birleşmesi halinde Türkleşmeyeceğini ancak birleşmemesi durumunda Türkleşeceğini ileri sürdü.
Kiprianu açıklamasında, ne yaptığını ve Kıbrıs sorununu hangi aşamaya götürdüğünü açıklaması için Anastasiadis’e çağrıda bulundu. Kiprianu, Anastasiadis’in inisiyatif üstlenmesi gerektiğinin de altını çizdi.
DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, oturumun “3’üncü Atilla’nın Türkiye’nin MEB’i işgal etmesi” gölgesinde yapıldığını ileri sürdü.
EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, Dayanışma Hareketi Başkanı Mihalis Yorgallas, Rum Ekologlar ve Vatandaşlar İşbirliği Başkanı Yorgos Perdikis, ELAM Başkanı Hristos Hristu ise birer konuşma yaparak darbe ve işgali kınayarak Kıbrıs sorununa ilişkin görüşlerini yinelediler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.