DOLAR 32,5131 -0.1%
EURO 34,9592 0.32%
ALTIN 2.434,090,47
BITCOIN 2084060-0,90%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kiprianu;   Kızılyürek Kıbrıslı Türk değil Kıbrıslı

Kiprianu; Kızılyürek Kıbrıslı Türk değil Kıbrıslı

ABONE OL
01 Nisan 2019 10:23
Kiprianu;   Kızılyürek Kıbrıslı Türk değil Kıbrıslı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, dün Rum basınında yer alan demecinde, iç meseleler, yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimleri ve Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in kısa süre önce Washington’a gerçekleştirdiği ziyaret konusunda açıklamalarda bulundu.
Kiprianu, Fileleftheros gazetesinde yer alan demecinde, AKEL’in Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili adayı olarak gösterdiği Kıbrıslı Türk akademisyen ve araştırmacı yazar Niyazi Kızılyürek’in, AKEL’in oy pusulasında Kıbrıslı Türk olarak değil, Kıbrıslı olarak yer aldığını söyledi.
Kızılyürek’in AKEL’in oy pusulasında yer almasının bir Kıbrıslı Türk’ün oy pusulasında ilk kez yer alması, bunun gönderdiği mesaj ve seçilmesinin ne anlama geldiği konusundaki bir soruya yanıt veren Kiprianu, kendilerinin “Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin aralarında pay edecek bir şey olmadığı ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin çıkarları olan ortak çıkarlarına hizmet edebilmek için, işbirliğinde bulunabilecekleri mesajını vermek istediklerini” öne sürdü.
Kiprianu, Kızılyürek’in 31 yıldır Rum kesiminde yaşadığını, çalıştığını ve oy pusulasında da bir Kıbrıslı olarak yer aldığını vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.