DOLAR 32,3830 0.18%
EURO 35,0974 0.01%
ALTIN 2.324,960,25
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kiprianu korkuya kapıldı;   Kıbrıs Türkleşebilir

Kiprianu korkuya kapıldı; Kıbrıs Türkleşebilir

ABONE OL
18 Temmuz 2018 12:46
Kiprianu korkuya kapıldı;   Kıbrıs Türkleşebilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, önceki gün bir etkinlikte yaptığı konuşmada, EOKA B, Georgios Grivas Digenis, Atina Cuntası ve DİSİ partisine yönelik sert bir dil kullandığı ve bunlara bir dizi eleştiriler yönelttiği ifade edildi.
Alithia gazetesinin haberine göre; “Tüm Kıbrıs Direnişçiler Derneği”nin anı etkinliğinde konuşan Kiprianu, “herkesin, 1974 yılında Kıbrıs aleyhindeki çifte cinayetin gerçekleşmesinde oynadığı rolü gösteren, onlarca görgü tanıklığı ve belge bulunduğunu” ifade etti.
“NATO, ABD ve Türkiye’nin, jeopolitik çıkarlarına hizmet etmesi için, Kıbrıs’ı bölünmüş istediklerini” iddia eden Kiprianu, “bunların, Atina Cuntası, Grivas ve EOKA B gibi değerli bir müttefik bulmamaları halinde, bunu başaramayacaklarını” söyledi.
Gazeteye göre, konuşmasının başka bir kısmında ise, DİSİ başkanının, Darbe ve Barış Harekâtı’nın yıldönümlerinin kınanması dolayısıyla yaptığı konuşmaya değinen Kiprianu, “her yıl bu günlerde sağ ile solun rahatsızlık hissettiğini ve bundan dolayı, yalnızca sorumluluklarından kurtulmak için değil, bunları her yere dağıtmak için de çabaladıklarını” savundu.
Kıbrıs sorununa da değinen Kiprianu, Kıbrıs sorunu çözülmediği takdirde, “Kıbrıs’ın Türkleşeceği” iddiasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.