DOLAR 32,5054 -0.12%
EURO 34,9837 0.4%
ALTIN 2.429,690,28
BITCOIN 2069048-4,01%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kiprianu;  Türkiye zor durumda bırakılmalı

Kiprianu; Türkiye zor durumda bırakılmalı

ABONE OL
26 Eylül 2018 07:14
Kiprianu;  Türkiye zor durumda bırakılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum hükümeti ile AKEL’in Kıbrıs sorunuyla ilgili kritik bir dönemeçte anlaşmazlığa düştüğü ve karşılıklı birbirlerini suçladıkları belirtildi.
Fileleftheros’ta yer alan habere göre, AKEL’in son dönem içerisinde, özellikle de Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in geçtiğimiz Pazar günü, yeni bir çabadan önce iyi bir hazırlık yapılması gerektiği açıklamasının ardından yaptığı yoğun eleştirilere New York’ta bulunan Rum Hükümeti Sözcüsü Prodromos Prodromu yanıt verdi.
AKEL’e “Kıbrıs Türk tezlerini güçlendirdiği” suçlamasında bulunan Prodromu, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’ya “ne diyaloğun yeniden başlamasının, ne ilerlemenin, ne de Kıbrıs sorununun çözümüne ulaşılmasının Rum kesimine bağlı olduğu izlenimi yaratmaya son verme” çağrısı yaptı.
Prodromu, “Eğer böyle olsaydı, 44 yıldır Kıbrıs sorununa çözüm bulunmuş olması gerekirdi çünkü Rum Yönetimi başkanlarından hiçbiri, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin irade konusunda birbirlerinden geri kalmadı” iddiasına bulundu.
Prodromos Prodromu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in diyaloğun yeniden başlaması için hiçbir şart ortaya koymadığını ancak Anastasiadis’in vurguladığı şeyin, müzakerelerin Guterres çerçevesi temelinde yeniden başlaması için uygun hazırlık yapılması gerektiği olduğunu ifade etti.
Prodromu, bir kez daha AKEL Genel Sekreteri Kiprianu’yu “ilerleme konusunda Rum kesimine sorumluluk yükleyen tezlerde ısrar etmesinin başardığı tek şeyin, Kıbrıs Türk tezlerini ve Ankara’nın uzlaşmazlığını güçlendirmek olduğunun farkına varmaya” çağırdı.
KİPRİANU
Gazeteye göre, Kiprianu ise açıklamasında, Prodromu’yu “topluma hitap eden mesajlar iletmek için kendi yaptıkları açıklamaları kullanmamaya” çağırdı.
Kıbrıs sorununun içerisinde bulunduğu çıkmazın esas sorumlusunun Türkiye ve ortaya koyduğu mantıksız talepler olduğunu iddia eden Kiprianu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Crans Montana’da Türkiye’yi BM Genel Sekreteri’nin tezlerini kabul etmeye zorlama fırsatıyla Türkiye’yi zor durumda bırakma fırsatını kaçırdığına dair tezini yineledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.