DOLAR 32,5055 0.08%
EURO 34,8005 -0.04%
ALTIN 2.494,720,43
BITCOIN 20863501,08%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kiprianu;   Türkiye’den kurtulmalıyız

Kiprianu; Türkiye’den kurtulmalıyız

ABONE OL
26 Nisan 2018 19:52
Kiprianu;   Türkiye’den kurtulmalıyız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haravgi gazetesi “Türkiye’deki Seçimlere Kadar Olan Zamanın Değerlendirilmesi” başlıklı haberinde, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Limasol’da yaptığı açıklamalara yer verdi.
Gazeteye göre Kiprianu açıklamasında, “Türkiye’de erken başkanlık seçimlerinin gerçekleştirileceği 24 Haziran’a kadar olan zamanın değerlendirilmeden geçmesine izin verilmemesi ve seçimlerin hemen ardından, BM Genel Sekreteri’nin belirlediği çerçeve temelinde mümkün olan en kısa zamanda bir anlaşmaya varılması için müzakerelerin yeniden başlaması amacıyla (bu süre zarfında) gerekli hazırlığın yapılması gerektiğini” ifade etti.
Açıklamasında, zamanın değerlendirilmeden geçmesine izin vererek, matematiksel olarak kalıcı bir bölünmenin daha yakınına gidildiğini öne süren Kiprianu, bunun yolun sonu değil, Kıbrıs’ta yeni problemlerin başlangıcı olacağını ileri sürdü.
Kiprianu, Anastasiadis’in, Rum kesiminin özlü müzakerelerin yeniden başlamasına hazır olduğu konusunda, uluslararası topluma ve BM Genel Sekreterine açık bir mesaj gönderecek çeşitli inisiyatifler alması gerektiğine de işaret etti.
Türkiye’deki gelişmelerin ekstra problemler meydana getirdiğini ve Rum halkında endişe meydana getirdiği iddiasında da bulunan Kiprianu, “Bunun ise zamanın, kendilerini işgalden kurtaracak ve iç meselelerine kimsenin karışmasına izin vermeyecek olan bir anlaşmaya varılması için görüşme yapılması yönünde değerlendirilmesini gerektirdiğini” öne sürdü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.