DOLAR 32,5910 0.11%
EURO 35,0220 0.42%
ALTIN 2.417,59-0,22
BITCOIN 2098231-3,22%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kiprianu;   Türkiye’ye karşı Rum-Yunan işbirliği

Kiprianu; Türkiye’ye karşı Rum-Yunan işbirliği

ABONE OL
07 Mart 2018 13:30
Kiprianu;   Türkiye’ye karşı Rum-Yunan işbirliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu da Atina temaslarını sürdürüyor.
Haravgi, “Gerilimin Düşürülmesi İçin Diplomasi” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Atina’yı ziyaret etmekte olan AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun , Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve siyasi partilerle temas ettiğini yazdı.
Habere göre “gerilimin diplomatik yöntemlerle düşürülmesi ve Erdoğan’ın bölgeyle ilgili hedeflerinin başarısız kılınması için de (Rum-Yunan) iş birliği gerektiğini” söyleyen Kiprianu, Atina’daki muhataplarına “Kıbrıs sorunu çözülmeden doğal zenginliğimizi değerlendiremeyeceğimizi anlamazsak başımıza gelenlere müstahakız” mesajını verdi.
Kiprianu’nun dün görüştüğü Çipras’a Doğu Akdeniz’deki durum ve Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlaması ile ilgili görüşlerini aktardığını belirten gazete edindiği bilgilere dayanarak, gerilimin düşürülmesi ve müzakerelerin yeniden başlaması için atılması gereken adımlar konusunda büyük ölçüde görüş birliğine varıldığını yazdı.
Gazete “AKEL’in, Türkiye’nin yeniden birleşmiş Kıbrıs’ın içişlerine müdahale etmemesini, Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türklerin, barışın nimetlerinden ortaklaşa yararlanmasını sağlayacak bir çözüm istediğini” de belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.