DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2059884-0,63%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırsal Kalkınma İhtiyaç Analiz Toplantıları’nın beşincisi Alayköy’de gerçekleştirildİ
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Kırsal Kalkınma İhtiyaç Analiz Toplantıları’nın beşincisi Alayköy’de gerçekleştirildİ

Kırsal Kalkınma İhtiyaç Analiz Toplantıları’nın beşincisi Alayköy’de gerçekleştirildİ

ABONE OL
16 Aralık 2022 14:34
Kırsal Kalkınma İhtiyaç Analiz Toplantıları’nın beşincisi Alayköy’de gerçekleştirildİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel üretimi desteklemek ve sürdürülebilir tarımsal çözümler üretirken doğru yol haritaları belirlemek amacıyla düzenlenen “Kırsal Kalkınma İhtiyaç Analizi Köy Toplantıları’nın beşincisi, Alayköy’de gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan İş Kadınları Derneği Başkanı Selin Candemir, ülke ekonomisinin büyümesinde ve gelişmesinde önemli bir role sahip olan kırsal kalkınma hareketinin salgın sonrası dönemde öneminin daha da arttığını söyledi.

Candemir, Kırsal Kalkınma İhtiyaç Analizi bölge toplantıları ışığında çiftçi ve hayvan üreticilerinin ihtiyaçlarının tespitinin yapılması, yerel üretime destek olunması ve sürdürülebilir tarımsal çözümler üretirken doğru yol haritalarının belirlenmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Kalkınma ve Işbirliği Ofisi Koordinatörü Ömer Cihan ise Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın talimatı ile kırsal kesimdeki üreticiler ile buluşup ihtiyaçlarını tespit etmeye başladıklarını ifade etti.

Alayköy’ün kırsal kalkınma alanında önemine işaret eden Cihan, üretimi bir üst noktaya taşımak ve üreticinin refahına katkı sağlamak için Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, İş Kadınları Derneği, sivil toplum örgütleri ve YAGA ile bir ekip oluşturduklarını ve 11 bölgede gerçekleştirecekleri toplantılarla üreticinin ihtiyaçlarını tespit etmeyi amaçladıklarını anlattı.

KKTC’de yürütülen projeleri hakkında üreticilere bilgi veren Cihan, “Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak sizlerin yanındayız. Sizlerin ihtiyaçlarını çözmek için kararlıyız” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.