DOLAR 32,5789 0.31%
EURO 34,8099 0.15%
ALTIN 2.509,491,03
BITCOIN 20970832,46%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KITOB  33’üncü Olağanüstü Genel Kurulu Girne’de yapıldı

KITOB 33’üncü Olağanüstü Genel Kurulu Girne’de yapıldı

ABONE OL
23 Şubat 2023 20:35
KITOB  33’üncü Olağanüstü Genel Kurulu Girne’de yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) 33’üncü Olağanüstü Genel Kurulu Girne Acapulco Resort Otel’de yapıldı.

Olağanüstü Genel Kurul, Atatürk , şehitler ve deprem felaketinde yaşamını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

 

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, yaptığı konuşmada Kıbrıs Türk Halkının, Anavatan Türkiye’nin yaşadığı felaketten büyük üzüntü duyduğunu vurgulayarak, Kıbrıslı Türklerin- her an yanlarında olan anavatanlarının- yaraların sarılmasına katkı koymak için büyük bir dayanışma içinde çalıştığını belirtti.

 

Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu bünyesinde, bin kişilik Şampiyon Melekler Köyünü oluşturmak için, , tüm birliklerin ve toplumun tüm kesimlerinin işbirliği içinde çalıştığını dile getiren Çağıner,KITOB’un üyelerinden bu güne kadar 1 milyon 300 bin TL topladığını ve katkıların devam ettiğini, Casino İşletmecileri Birliği’nin ise, 1 buçuk milyon Euroluk bir katkıda bulunacağını ifade etti.

 

Depremin yarattığı yıkım ve kayıplar yanında, ekonomi ve ticari hayatı da olumsuz şekilde etkileyeceğini ve bu süreci atlatmanın hiç de kolay olmayacağını anlatan Çağıner, bu süreçtesivil toplum örgütleri başta olmak üzere tüm kesimlerin dayanışma içinde çalışmasının önemine işaret etti..

 

Kıbrıs adasının adının deprem riski ve fay hattı kelimeleriyle birlikte anılmasının, bu yönde yapılan yayınların,ülke turizmini olumsuz etkileyecek bir algı yarattığını belirten Çağıner, bu algıyla mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

Çağıner, üyelerinin her birine, binalarının kontrollerini yaptırarak , depreme karşı dayanıklılıklarını raporlamalarını almalarını da istedi.

Başbakan Yardımcısı Turizm , Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da konuşmasının başında Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu’nun kurulmasına öncülük eden KITOB’a da teşekkürlerini sundu.

Bakanlık olarak ülke turizminin ana sektörü turizmi geliştirmek için çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Ataoğlu, Yeni havalimanı binasının açılmasıyla , havayolu ve uçuş sayısının arttırılması, bilet fiyatlarının düşürülmesi için çalışmaların devam ettiğini anlattı.

THY yönetimiyle uçak fiyatları konusunda toplantı yaptıklarını, toplantıdan çıkan bilgileri , Başbakan Ünal Üstel ile paylaştığını söyleyen Ataoğlu, konunun yarın 16.00’da gerçekleşecek Bakanlar Kurulu toplantısına taşınacağını kaydetti.

Uçak bileti fiyatlarının düşürülmesi için deniz ulaşımına uygulanan gümrüksüz yakıt kullanma imkanının , havayolu şirketlerine de uygulanabileceğini dile getiren Ataoğlu, bunun yanında 19 yolcu kapasiteli uçaklarla, Antalya , Adana, Gaziantep gibi noktalardan KKTC’ye Hava Taksisi uygulaması başlatmak için birkaç şirket ile görüşme içinde olduklarını dile getirdi.

KITSAB Başkanı Orhan Tolun da, Kıbrıs Türk halkının tarih boyunca anavatanı Türkiye ile , dayanışma ve gönül birliği içinde olduğunu vurgulayarak, Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu öncülüğünde hayat bulacak konteyner köyü oluşturmak için ülkenin dört bir yanında yoğun bir çalışma olduğunu belirtti.

Tolun, Başbakanlık’la imzalanan protokolle işbirliği içinde bin konutun tamamlanacağını söyledi ve birlik beraberlik mesajı verdi.

Binanın alt katının 300 kişilik toplantı salonunun yer alacağını üst katta ise birliklerin idari binalarının bulunacağını söyleyen Tolun, projede , KITOB ve KITSAB’ın devletten alacağı olan 120’şer bin Euro’nun 100’er bin Euro’sunun kullanılacağını geriye kalanının ise KITOB tarafındna karşılanacağını belirtti.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.